Чернігівська область: дбайте про справність нагрівальних приладів

Чернігівська область: дбайте про справність нагрівальних приладів

08.10.13 08:45 0 860
З приходом осені люди почали інтенсивно використовувати різноманітні прилади опалення та електрообігрівачі. В той же час, досвід показує, що не завжди населення приділяє належну увагу їх справності та умовам безпечної експлуатації. Як результат, це часто спричиняє виникнення пожеж, які знищують роками надбане майно, а іноді призводить до трагічних наслідків.

Статистика свідчить, що протягом 2012 року через несправність та порушення правил влаштування або експлуатації приладів пічного опалення та електронагрівальних приладів сталася 181 пожежа, яка забрала життя 24 осіб. В цьому році з аналогічних причин виникло 163 пожежі, під час яких загинула 21 особа.

Так, 6-го жовтня о 02:42 в селі Івангород Ічнянського району сталася пожежа господарчої будівлі. Причиною лиха послужила відсутність протипожежної розділки від опалювального приладу до конструкцій перекриття. Як результат - будинок майже повністю знищений вогнем.

5-го жовтня о 12:20 з аналогічної причини загорівся житловий будинок в райцентрі Щорс.

Крім того, в період холодів багато пожеж виникає через використання несправних нагрівальних електроприладів. Іноді, аби зігрітися, люди виготовляють саморобні електронагрівачі, які не відповідають вимогам пожежної безпеки.

Щоб уникнути пожеж, управління ДСНС України в Чернігівській області звертається до населення з проханням дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки. Не користуйтеся печами, які мають тріщини. Забороняється застосовувати для їх розпалювання легкозаймисті та горючі рідини, а також використовувати дрова, довжина яких перевищує розміри топки, залишати печі без нагляду та доручати нагляд за ними малолітнім дітям.

Крім того, хотілося б нагадати, що димові труби та печі мають бути оштукатурені й побілені, аби вчасно виявити тріщини, що можуть з'явитись в процесі експлуатації опалювального приладу. Це допоможе вам уберегти своє помешкання від вогняного лиха.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині чоловік ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ