Як у Чернігові розпочався опалювальний сезон?

Як у Чернігові розпочався опалювальний сезон?

08.10.13 08:35 0 933
7 жовтня у Чернігові відбувся традиційний прес-тур, присвячений початку опалювального сезону 2013-2014 років. Журналісти відвідали Чернігівську ТЕЦ фірми "ТехНова", одну з котелень ПАТ "Облтеплокомуненерго", а також комунальні підприємства міської ради "Чернігівводоканал" і "АТП-2528".

Представники ЗМІ поспілкувалися з генеральним директором фірми "ТехНова" Олександром Корчинським, директором Чернігівської ТЕЦ Олександром Рудницьких, головою правління ПАТ "Облтеплокомуненерго" Іваном Лустою, заступником директора КП "Чернігівводоканал" Юрієм Федорченком та керівником "АТП-2528" Святославом Трохименком. У прес-турі взяли участь Чернігівський міський голова Олександр Соколов та начальник управління ЖКГ міської ради Володимир Кривенко.

Міський голова повідомив, що, як завжди, підготовка міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період була комплексною і розпочалася навесні. Житлово-експлуатаційні підприємства міста на кожен житловийбудинок оформили паспорти готовності до роботи в опалювальний період, що підписані представниками житлово-експлуатаційного підприємства,теплопостачальника, а також інспекції державного архітектурно-будівельногоконтролю у Чернігівській області.

"У Чернігові з 1 жовтня підключені до тепла лікувальні, загальноосвітні та дошкільні навчальні заклади, з 5 жовтня розпочався опалювальний сезон у житлових будинках", - зазначив О. Соколов. Він також додав, що фахівці відповідних міських служб працюють в оперативному режимі, аби входження в опалювальний сезон було планомірним.

"Я можу сказати, що місто готове до зими в повному обсязі", - такий висновок зробив міський голова. О.Соколов також наголосив, що до кінця дня буде включено тепло у всіх житлових будинках міста, за винятком кількох, де ведуться роботи.

Директор Чернігівської ТЕЦ ознайомив журналістів із підготовкою підприємства до зими. Зокрема, учасники прес-туру відвідали один з цехів підприємства, центральний пульт управління ТЕЦ. За словами О. Рудницьких, на складі зараз зберігається 150 тис. т. вугілля, якого вистачить на майже три місяці роботи Чернігівської теплоелектроцентралі. Наразі станція працює у плановому режимі.

"Підприємство повністю готове до опалювального сезону. Усі свої плани виконали", - запевнив представників ЗМІ О. Рудницьких. На до теплопостачання підключено 59 об'єктів соціальної сфери (дитсадків, лікарень, шкіл), а також 575 житлових будинків. Триває подача тепла в організації бюджетної сфери.

Про готовність КП "Чернігівводоканал" до роботи в осінньо-зимовий період доповів заступник директора Ю. Федорченко. Він ознайомив керівника міста і журналістів з роботою насосної станції №1 "Ялівщина", що обслуговує центральну частину Чернігова. Завдяки заміні на станції обладнання, що проведено за кошти кредиту Світового банку, споживання енергоносіїв скоротилося на третину (з 9 тис. КВт до 6 тис. Квт. щодоби). Ю.Федорченко висловив упевненість, що підприємство "Чернігівводоканал" зможе забезпечити жителів міста безперебійним водопостачанням і водовідведенням.

На ПАТ "Облтеплокомуненерго" до зими підготовлено усі 103 котельні (38 із них працюють у Чернігові), усі теплові мережі та 47 центральних теплових пунктів, 7 індивідуальних теплових пунктів. Журналісти під час прес-туру відвідали котельну за адресою 1 Травня, 172-а, що опалює міський пологовий будинок, Чернігівську міську лікарню №2 та Чернігівську міську лікарню №3, а також 22 житлові будинки. За словами І.Лусти, котельна побудована і введена в експлуатацію у 1984 році. Там було встановлено 2 котли КВГ-6,5 та три котли Е1/9, загальною потужністю 14,98 Гкал/год. У 2006 році в котельні встановлено ще один котел КВГ-6,5, її загальна потужність становила 21,48 Гкал/год. Цього року в котельні встановлено три мережеві насоси та рециркуляційний насос, приведено до вимог Державних будівельних норм вузол обліку газу.

І.Луста зазначив, що на ранок 7 жовтня опалення було включено у 60% будинків, які опалюються від ПАТ "Облтеплокомуненерго", оскільки 13 котелень не були ще розблоковані після літнього періоду.

О.Соколов зауважив, що були окремі питання щодо лімітів газу, проте зараз вони всі вирішені спільними зусиллями представників влади різних рівнів, насамперед завдяки допомозі голови облдержадміністрації Володимира Хоменка.

За інформацією управління ЖКГ міської ради, у Чернігові у процесі підготовки до роботи в осінньо-зимовий період виконано поточний ремонт майже 308 покрівель, ремонт 73 опалювальних систем, 81 системи гарячого водопостачання, 74 систем холодного водопостачання, відремонтовано 58 об'єктів енергозабезпечення будинків (електрощитових). Загалом, у Чернігові до зими 2013-2014 років комплексно підготовлено усі 1736 житлових будинків.

КП"АТП-2528" для обробки вулично-дорожньої мережі в зимовий період заготувало8,7 тис. тонн піску та 0,553 тис. тонн солі.Ведуться переговори та укладаються угоди з підприємствами, що мають на балансі спеціальну техніку, щодо узгоджених дій взимку на випадок сильних снігопадів (йдеться про 19 одиниць техніки). С. Трофименко зауважив, що для прибирання вуличних мереж у зимовий період буде задіяно 54 одиниці снігоприбиральної техніки.

Начальник управління ЖКГ міської ради В. Кривенко повідомив, що на початку жовтня підписано розпорядження міського голови про початок опалювального сезону. Згідно з документом, теплогенеруючим підприємствам, а також організаціям і установам, що мають відомчі котельні, рекомендовано розпочати опалювальний сезон 2013-2014 років з урахуванням середньодобової температури зовнішнього повітря з 5 жовтня. Окремим пунктом розпорядження прописано проведення роз'яснювальної роботи з боржниками про необхідність термінового погашення заборгованості за опалення, гаряче водопостачання та інші комунальні послуги, адже їх якість також залежить від вчасної оплати.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Продовжує діяти програма ...

КОМЕНТАРІ