Організовану групу наркоторговців затримали тернопільські міліціонери

Організовану групу наркоторговців затримали тернопільські міліціонери

08.10.13 09:53 0 896
Чотирьох жителів Ланівець та тернополянина об’єднала спільна справа – наркобізнес. Молоді люди травили життя іншим, а в результаті занапастили власні долі. організаторові та його спільникам слідчі обласного управління інкримінують чотири статті Кримінального кодексу .

Незаконне виробництво та збут наркотичних речовин, використання коштів, здобутих злочинним шляхом, схиляння до вживання дурману – в сумі – серйозний в’язничний термін. Яким буде покарання – визначить суд, а допоки міліціонери проводять оперативні та слідчі дії.

Як повідомив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Тернопільській області Анатолій Сівчук, тривалий час оперативники документували діяльність злочинного угруповання. Як результат – п’ятеро підозрюваних та велика кількість фактів збуту дурману .

Організатором злочинної зграї виступив 23-річний ланівчанин. Молодий чоловік ніде не працює, а без грошей в нас час скрутно. Взяв до гурту ще трьох товаришів та стали мізкувати, де б товар узяти. Ідея з постачальником підкинув 28-річний зі зграї, мовляв, маю в Тернополі знайомого, може він чимось допоможе. Тернопільському студентові ідея організувати наркобізнес сподобалася, а чим не підробіток до стипендії.

Зі слів 21-річного тернополянина, самопосіви марихуани він знайшов на пустирі поблизу селища Велика Березовиця. Звідти й став тягати додому рослини. У приватному помешканні, де проживає з матір’ю та сестрою, заготовач облюбував горище. Туди ніхто не заходив, тож рідні не діставали з розпитуваннями, що він там висушує. А конопля сохла і… згодом стала приносити непогані доходи. Як встановили оперативники, ланівецькі купці приїжджали за солідними партіями дурману. Набирали на тисячні суми.

В райцентрі серед любителів дурману пішла чутка – з’явилися розповсюджувачі забороненого зілля. Коли злочинний квартет, як мовиться, набирав клієнтську базу, за ними уже пильно стежили правоохоронці.

Як розповів Анатолій Сівчук, найчастіше місцем зустрічі постачальників з покупцями була площа в центрі міста. Туди торгаші приносили обумовлену раніше телефоном кількість марихуани, обмінюючи її на готівку. Вартість сірникової коробки подрібненого зілля – сто двадцять гривень. Приторговували дурманом і в розважальних закладах.

Бізнес розкручувався, клієнти, а це переважно зовсім юні хлопці та дівчата йшли – лиходії були впевнені, що все налагоджено. Та у справу втрутилися оперативники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків . усі учасники злочинного угруповання перебувають під слідством. За фактами їхньої протиправної діяльності розпочато кримінальне провадження.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські рятувальники ...
Наступна новина: Очільник закарпатської ...

КОМЕНТАРІ