Світовий банк: якщо Україна не вживатиме заходів, економіка може «впасти» у найближчі 3 роки

Світовий банк: якщо Україна не вживатиме заходів, економіка може «впасти» у найближчі 3 роки

08.10.13 08:26 0 786
Світовий банк прогнозує падіння української економіки упродовж 3 найближчих років, якщо економічна політика українського уряду не зміниться. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявив журналістам директор представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан, за песимістичним сценарієм, влада до президентських виборів 2015 року фіксуватиме валютний курс і тарифи на житлово-комунальні послуги, не поліпшить інвестиційного клімату, і, як наслідок, відбудеться падіння ВВП на 1% у 2015 році, а інфляції – на понад 18%.

За оптимістичним сценарієм, якщо український уряд почне підвищувати комунальні тарифи до європейського рівня і, таким чином, подолає дефіцит бюджету, запровадить адресні субсидії, зробить курс гривні гнучкішим та проведе інші реформи, – українська економіка покаже зростання в 3-4% вже в найближчі роки, зауважив Чімяо Фан.

«Україна виграє від вжиття заходів, спрямованих на досягнення макроекономічної рівноваги завдяки зниженню фіскального дефіциту, та політиці гнучкого валютного курсу. Щоб розпочалося економічне зростання, необхідні негайні структурні реформи, що стимулюватимуть приватне підприємництво і зміцнять енергетичний сектор», – наголосив керівник регіонального представництва Світового банку, вказуючи на те, що Україна продовжує стримувати розвиток економіки непередбачуваними умовами для ведення бізнесу та фіскальним тиском.

За даними Світового банку, у першому та другому кварталі цього року економічна активність в Україні знизилася більш ніж на 1%. З усіх галузей зростання показали тільки роздрібна торгівля та аграрний сектор, причому останній зріс на 15% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: У ...

КОМЕНТАРІ