Олег Тягнибок та депутати-свободівці зустрілися з керівництвом Рахункової палати України

Олег Тягнибок та депутати-свободівці зустрілися з керівництвом Рахункової палати України

08.10.13 08:39 0 1122
7 жовтня 2013 року голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Верховній Раді України Олег Тягнибок та народні депутати-свободівці Олег Сиротюк, Павло Кириленко, Едуард Леонов, Ігор Сабій, Олег Гелевей та Олександр Шевченко зустрілися з Головою Рахункової палати України Романом Магутою. Сторони обговорили питання представництва опозиції в Рахунковій палаті, діяльність структури та необхідні законодавчі зміни для ефективної роботи.

Під час зустрічі лідер націоналістів наголосив, що Рахункова палата є складовою Верховної Ради України, тому опозиційні фракції повинні мати своїх представників у складі колегії Рахункової палати України.

«Завдяки тиску опозиції в Україну повертається парламентаризм. До складу Рахункової палати мають входити і представники опозиції зокрема. ВО «Свобода» також делегує кандидата в члени Рахункової палати задля справедливого квотного формування цього органу влади», – зазначив Олег Тягнибок.

Окрім того, Голова ВО «Свобода» зауважив, що влада має враховувати і втілювати в життя рекомендації Рахункової палати, а не ігнорувати їх.

Голова Рахункової палати подякував свободівцям за зустріч і висловив сподівання на майбутню співпрацю. Роман Магута зазначив, що нині необхідно внести зміни до чинного законодавства з метою підвищення ефективности діяльности Рахункової палати.

Своєю чергою, народний депутат-свободівець Олег Гелевей висловив вдячність Романові Магуті за матеріяли, надані для Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів порушень законодавства під час здійснення державних закупівель, неефективного використання державних коштів та зловживань службовим становищем з боку посадових осіб Міністерства охорони здоров'я України, инших державних підприємств, установ та організацій у царині охорони здоров'я та фармацевтичної галузі.

«На базі ґрунтовних матеріялів, які надали для ТСК, можна робити фахові висновки щодо зловживань в Міністерстві охорони здоров’я. Нині необхідно також звернути увагу й на инші галузі в охороні здоров’я, де зловживань є не менше», – зазначив Олег Гелевей.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території України ...
Наступна новина: Луцька ОДПІ: Для проведення ...

КОМЕНТАРІ