Тернопільські міліціонери затримали організовану групу наркоторговців

Тернопільські міліціонери затримали організовану групу наркоторговців

08.10.13 08:00 0 894
Чотирьох жителів Ланівець та тернополянина об’єднала спільна справа – наркобізнес. Молоді люди травили життя іншим, а в результаті занапастили власні долі. організаторові та його спільникам слідчі обласного управління інкримінують чотири статті Кримінального кодексу.

Незаконне виробництво та збут наркотичних речовин, використання коштів, здобутих злочинним шляхом, схиляння до вживання дурману – в сумі – серйозний в’язничний термін. Яким буде покарання – визначить суд, а допоки міліціонери проводять оперативні та слідчі дії.

Як повідомив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Тернопільській області Анатолій Сівчук, тривалий час оперативники документували діяльність злочинного угруповання. Як результат – п’ятеро підозрюваних та велика кількість фактів збуту дурману.

Організатором злочинної зграї виступив 23-річний ланівчанин. Молодий чоловік ніде не працює, а без грошей в нас час скрутно. Взяв до гурту ще трьох товаришів та стали мізкувати, де б товар узяти. Ідея з постачальником підкинув 28-річний зі зграї, мовляв, маю в Тернополі знайомого, може він чимось допоможе. Тернопільському студентові ідея організувати наркобізнес сподобалася, а чим не підробіток до стипендії.

Зі слів 21-річного тернополянина, самопосіви марихуани він знайшов на пустирі поблизу селища Велика Березовиця. Звідти й став тягати додому рослини. У приватному помешканні, де проживає з матір’ю та сестрою, заготовач облюбував горище. Туди ніхто не заходив, тож рідні не діставали з розпитуваннями, що він там висушує. А конопля сохла і… згодом стала приносити непогані доходи. Як встановили оперативники, ланівецькі купці приїжджали за солідними партіями дурману. Набирали на тисячні суми.

В райцентрі серед любителів дурману пішла чутка – з’явилися розповсюджувачі забороненого зілля. Коли злочинний квартет, як мовиться, набирав клієнтську базу, за ними уже пильно стежили правоохоронці.

Як розповів Анатолій Сівчук, найчастіше місцем зустрічі постачальників з покупцями була площа в центрі міста. Туди торгаші приносили обумовлену раніше телефоном кількість марихуани, обмінюючи її на готівку. Вартість сірникової коробки подрібненого зілля – сто двадцять гривень. Приторговували дурманом і в розважальних закладах.

Бізнес розкручувався, клієнти, а це переважно зовсім юні хлопці та дівчата йшли – лиходії були впевнені, що все налагоджено. Та у справу втрутилися оперативники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків. усі учасники злочинного угруповання перебувають під слідством. За фактами їхньої протиправної діяльності розпочато кримінальне провадження.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нобелівську премію з ...
Наступна новина: Західні регіони України ...

КОМЕНТАРІ