Головного управління Міндоходів у Тернопільській області: Відбувся брифінг щодо адміністрування єдиного соціального внеску

Головного управління Міндоходів у Тернопільській області: Відбувся брифінг щодо адміністрування єдиного соціального внеску

08.10.13 08:02 0 926

Починаючи з 1 жовтня 2013 року Головне управління Міндоходів у Тернопільській області та його територіальні органи розпочали адмініструвати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, і, відповідно, здійснювати всі процедури щодо прийняття та опрацювання звіту про суми нарахованого єдиного внеску. Відтепер цей звіт слід подавати до органів доходів і зборів. Про це на брифінгу, що відбувся в Головному управлінні Міндоходів області, розповіла перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Марія Мельник.
Марія Василівна наголосила, зокрема, що Міністерство здійснюватиме виключно адміністрування єдиного внеску. За Пенсійним та фондами соціального страхування залишається ведення реєстру застрахованих осіб Державного реєстру, призначення та виплата пенсій, дотацій, лікарняних тощо.
«Сплачувати єдиний внесок слід на рахунки органів Міндоходів. Номери цих рахунків розміщено на суб-сайті Територіальних органів Міндоходів у Тернопільській області у розділі «Новини», а також на стендах у Центрах обслуговування платників податків та в банківських установах», – зазначила Марія Мельник.
Подати звітність з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування можна і в електронному вигляді. Аби створити сприятливі умови для подання електронної звітності, Міністерством доходів і зборів України на офіційному веб-порталі в розділі «Електронна звітність» розміщено інформацію про безкоштовні програмні продукти, яке можливо використовувати при формуванні та підписанні звітності безкоштовними електронними ключами. В Тернопільській області безкоштовні електронні ключі можна отримати, звернувшись у відділ реєстрації користувачів при Головному управлінні Міндоходів у Тернопільській області управління (центру) сертифікації ключів ІДД Міндоходів за адресою: м. Тернопіль, вул. Білецька, 1, ліве крило, Центр обслуговування платників податків, а також у Чорткові за адресою: м. Чортків, вул. Шевченка, 23.
«Вся законодавча база з єдиного соціального внеску є на веб-порталі Міндоходів України, у спеціально створеному розділі «Законодавство». При виникненні будь-яких питань щодо нарахування, сплати чи подання звітності з єдиного внеску платникам слід звертатися до Центрів обслуговування платників органів доходів і зборів за місцем взяття їх на облік як платників єдиного внеску», – додала Марія Василівна.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Програма забезпечення ...
Наступна новина: Українська збірна здобула ...

КОМЕНТАРІ