Новий рентген-діагностичний комплекс значно зменшить променеве навантаження на чернівчан

Новий рентген-діагностичний комплекс значно зменшить променеве навантаження на чернівчан

08.10.13 08:06 0 899
У рентген-діагностичному відділенні КМУ «Міська поліклініка № 2» за участю секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина відбулася презентація нового рентген-діагностичного комплексу «Медикс» з підсилювачем рентгенівського зображення.

Цей сучасний комплекс вітчизняного виробництва замінив старий рентгенівський апарат 30-річної давнини. Він представляє собою діагностичну систему, яка забезпечує повний комплекс рентгенологічних досліджень: рентгенографію всіх органів і систем, рентгеноскопію шлунково-кишкового тракту (стравоходу, шлунка, дванадцятипалої кишки та товстого кишківника) та лінійну томографію.

«Введення в експлуатацію цієї апаратури дозволяє значно зменшити променеве навантаження на населення, що є дуже актуальним для всіх сучасних міст, – зазначив Віталій Михайлішин. – Незважаючи на нові методи обстеження, рентгенологічні дослідження залишаються первинним і важливим способом обстеження пацієнта».

«Обладнання має дистанційне управління з пульта проведення діагностичних процедур, що полегшує роботу персоналу та додає комфорту на робочому місці, – каже завідуюча рентгенологічного відділення КМУ «Міська поліклініка № 2» Єлізавета Мельник. – Враховуючи, що комплекс виготовлено за стандартами техніки безпеки, його скеровано на параметри нашої електричної мережі, що є дуже важливим для апаратів такої високої потужності. Ми вдячні міській раді та особисто Віталію Михайлішину і начальнику міського управління охорони здоров’я Ігорю Незборецькому за розуміння наших нагальних потреб».

Комплекс дозволяє проводити дослідження в області гастроентерології, урології, гінекології, педіатрії, травматології, неврології, екстреної медицини.

На придбання апарату витрачено 1 750 000 грн.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ