Юристи «Ґрінпісу» заявили про погані умови для затриманих у Росії активістів

Юристи «Ґрінпісу» заявили про погані умови для затриманих у Росії активістів

08.10.13 08:10 0 829
Юристи екологічної організації «Ґрінпіс» заявили що умови утримання їхніх підзахисних у слідчих ізоляторах у Росії принижують людську гідність. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами адвокатів, у деяких камерах, де тримають узятих під досудовий арешт активістів, холодно, в туалетах встановлений відеонагляд, багатьом бракує ліків і питної води. Особливі проблеми мають затримані іноземці, які через мовний бар’єр не можуть порозумітися з наглядачами.

Як заявляють адвокати «Ґрінпісу», вони не виключають можливості оскаржити ці умови в Європейському суді з прав людини.

Крім того, представники «Ґрінпісу» в Росії заявили, що вже післязавтра можуть оскаржити у Страсбурзькому суді й сам факт затримання й арешту активістів – у разі, якщо суд у місті Мурманську завтра відхилить апеляцію на цей арешт.

У Росії 30 активістів екологічної організації «Ґрінпіс», членів команди їхнього судна «Арктик Санрайз», а також фотографа і відеооператора, громадян 18 країн, звинуватили в піратстві, скоєному організованою групою; в разі визнання вини за таким звинуваченням їм може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі. Їх також узяли під досудовий арешт на два місяці.

Судно з міжнародною групою активістів-екологів затримали російські прикордонники після того, як 18 вересня ґрінпісівці намагалися влаштувати акцію протесту на російській нафтовій платформі в Печорському морі на півночі європейської частини Росії проти видобування нафти на арктичному шельфі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українські музиканти ...
Наступна новина: Чемпіонат України. ...

КОМЕНТАРІ