Тернопільщина економить газ і переходить на альтернативні види палива

Тернопільщина економить газ і переходить на альтернативні види палива

08.10.13 09:20 0 1006
Обласна державна адміністрація вживає заходи щодо скорочення споживання природного газу. Основними напрямками впровадження енергоефективних заходів спрямованих на скорочення споживання природного газу в області є: проведення модернізації об'єктів комунального господарства, у тому числі переведення котелень, що обслуговують об'єкти соціальної сфери на використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива; проведення санації житлових будинків, об'єктів соціальної сфери та будівель установ; впровадження електричного теплоакумуляційного обігріву та гарячого водопостачання на підприємствах комунальної форми власності та у бюджетних установах; використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії.

Як повідомив на прес-конференції перший заступник голови Тернопільської ОДА Микола Головач, з метою реалізації в регіонах завдань, доручень Президента України щодо вирішення актуальних проблем регіону» та підготовки житлово-комунального господарства та господарського комплексу до роботи в зимовий період, на сьогоднішній день 211 котелень бюджетних установ та організацій і 5 котелень підприємств комунальної теплоенергетики області переведено на альтернативне паливо (відходи деревини, торф). У 152 установах та організаціях бюджетної сфери області використовується для опалення електрична енергія, що дозволяє замінити споживання понад 8 млн куб. метрів природного газу, або 25% від загального споживання природного газу бюджетними установами та організаціями (у 2012 році бюджетними установами та організаціями спожито 32 млн куб. м. природного газу).

Як повідомив Микола Головач, за 9 місяців 2013 року переведено на альтернативні види палива котельні 14 бюджетних установ, що дасть змогу замінити споживання понад 500 тис. м куб. природного газу на суму 2,5 млн грн. До 1 листопада 2013 року планується завершити роботи з переведення ще 5 котелень у бюджетній сфері, що дасть змогу замінити 260 тис. м куб. природного газу на суму 1,2 млн грн.

Крім того, з метою скорочення споживання природного газу в бюджетній сфері області з початку року проведено модернізацію котельного обладнання на 37 котельнях, здійснено комплекс технічних заходів, спрямованих на відновлення та приведення теплотехнічних характеристик у відповідність із сучасними вимогами, нормами і стандартами, зменшення втрат енергоресурсів та води, а також поліпшення умов перебування працівників по 143 будівлях, що дозволить знизити до 20% тепловитрати та скоротити споживання 460 тис. куб. м. природного газу на суму 2,1 млн гривень.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: ФК «Тернопіль» переміг ...

КОМЕНТАРІ