В Ізраїлі помер впливовий діяч ультраортодоксів

В Ізраїлі помер впливовий діяч ультраортодоксів

08.10.13 09:58 0 942
В Ізраїлі помер впливовий духовний лідер ультраортодоксальних юдеїв, керівник релігійної партії «Шас» рабі Овадія Йосеф. Йому було 93 роки. Він помер у лікарні в Єрусалимі, куди він останніми місяцями потрапляв кілька разів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Овадія Йосеф мав величезний вплив на ізраїльських євреїв-сефардів – вихідців із країн Близького Сходу і Північної Африки. Він часто відігравав вирішальну роль у політиці Ізраїлю – його відносно невелика партія, заснована 1984 року, була учасницею майже всіх урядових коаліцій; нині, після виборів на початку цього року, вона опинилася в опозиції.

Овадія Йосеф, який народився в Багдаді в сучасному Іраку, створив свою партію як противагу євреям-ашкеназі, які походять із європейських країн і які переважають у політиці Ізраїлю.

Він часто спричиняв скандали своїми висловлюваннями, наприклад, коли називав палестинців та інших арабів «зміями» й «гадюками» чи коли закликав до кари Божої для тодішнього прем’єра Ізраїлю Арієля Шарона через його рішення ліквідувати 2005 року єврейські поселення у Смузі Гази.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Очільник закарпатської ...
Наступна новина: У Львові "Слідча ...

КОМЕНТАРІ