Держстандарт Білорусі не виявив порушень у кондвиробах «Рошену»

Держстандарт Білорусі не виявив порушень у кондвиробах «Рошену»

08.10.13 10:59 0 914
Державний комітет стандартизації Білорусі не виявив порушень у кондитерських виробах української компанії «Рошен» за показниками безпеки, повідомили під час онлайн-конференції на сайті Держстандарту Білорусі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За інформацією, яку наводить агентство УНІАН, інспекції Держстандарту в липні – серпні цього року провели моніторинги і перевірки дотримання вимог законодавства та технічних нормативних правових актів при реалізації 295 найменувань кондитерських виробів, вироблених на фабриках кондитерської корпорації «Рошен».

У результаті досліджень, проведених в акредитованих лабораторіях, за показниками безпеки (наявність токсичних елементів, пестицидів, мікотоксинів, вміст свинцю, кадмію, ртуті, миш’яку; мікробіологічні показники) порушень не було виявлено, заявили у комітеті.

Перевірки почали після того, як у Росії керівник Федеральної службі нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини Геннадій Онищенко заявив наприкінці липня, що заборонив постачання до Росії продукції «Рошену» через «недотримання заявлених параметрів», зокрема, за його словами, через наявність у молочному шоколаді отруйного для людини бензапірену. В корпорації «Рошен» відкинули ці звинувачення, в Україні почали говорити про черговий політизований крок російського відомства. У Казахстані, Узбекистані, Таджикистані, Киргизстані й Молдові не виявили порушень у продукції компанії за результатами позапланових перевірок, здійснених після кроку Росії; Росспоживнагляд же заявляє, що повернення продукції «Рошену» в Росію може затягнутися на роки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі обласна ...
Наступна новина: ПриватБанк: купувати в ...

КОМЕНТАРІ