ДПІ у м. Чернівцях: На 10 перевірок за статистикою 9 штрафних...

ДПІ у м. Чернівцях: На 10 перевірок за статистикою 9 штрафних...

08.10.13 10:03 0 1130
Ризикоорієнтована система відбору платників податків до перевірок, яка в автоматичному режимі дозволяє виявити ті підприємства, які потребують податкового аудиту, практично не залишає шансів порушникам чинного законодавства Так, протягом дев'яти місяців цього року фахівцями управління податкового аудиту ДПІ у м. Чернівцях проведено 272 перевірки ( в т.ч.: 37 планових та 235 позапланових), що на 37 менше, ніж за відповідний період минулого року.

У той же час, при істотному зменшенні кількості перевірок, їх результативність значно зросла, оскільки практично на кожному перевіреному підприємстві були встановлені факти порушення податкового законодавства. За наслідками проведених перевірок донараховано грошових зобов'язань в розмірі 125,9 млн. грн., що становить 367,5 відсотка відповідного показника 2012 року (34,3 млн. грн.) .

У середньому сума податків, донарахованих одним аудитором впродовж січня - вересня цього року становить 3,7 млн. грн., що на 2,7 млн. грн. більше в порівнянні із відповідним періодом минулого року.

Варто нагадати, що з 1 січня 2014 року впроваджуються електронні перевірки для платників податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Це дозволить звести до мінімуму спілкування суб'єктів господарювання з інспекторами. А вже з 2016 року такі перевірки зможуть використовувати всі інші платники податків, за умови, що вони не відносяться до ризикової категорії.


Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: У Тернополі відбулася ...
Наступна новина: На Львівщині підприємства з ...

КОМЕНТАРІ