Українська збірна привезла до Києва кубок першості IX Чемпіонату світу з пожежно-рятувального спорту ,

Українська збірна привезла до Києва кубок першості IX Чемпіонату світу з пожежно-рятувального спорту ,

08.10.13 12:00 0 924
Збірна українських рятувальників привезла до Києва кубок першості IX Чемпіонату світу з пожежно-рятувального спорту «Чинджу-2013». Ввечері 7 жовтня команда переможців повернулася з Чемпіонату, який походив у місті Чинджу (Корея) з 3 по 5 жовтня.

В аеропорту збірну зустрічали колеги-рятувальники на чолі з заступником Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Анатолієм Бойком, рідні та друзі. Вітаючи команду від імені Голови ДСНС України Михайла Болотських, Анатолій Бойко підкреслив високий рівень професійної та спортивної майстерності рятувальників.

«Наша команда вдруге стала чемпіоном світу. Ви перемогли надзвичайно сильних суперників не на домашньому чемпіонаті, а далеко за межами України. Це означає, що українські пожежні не лише фахівці своєї справи у щоденному порятунку людей при виконанні завдань за призначенням, а й непереможні спортсмени», – зазначив заступник Голови ДСНС України, побажавши збірній нових змагань і спортивних перемог.

За словами віце-президента Всеукраїнської громадської організації «Федераціяпожежно-прикладного спорту України» Олександра Тарасова, українська збірна – це сплав досвіду і молодості. Саме це поєднання нарівні з постійними тренуваннями він вважає основним фактором перемоги, незважаючи на те, що у змаганнях взяли участь 15 найсильніших збірних з пожежно-прикладного спорту з Німеччини, Росії, Латвії, Білорусі, Чехії, Туреччини, Монголії та інших країн. «Команда українських рятувальників – дійсно збірна, адже тут зібралися найкращі спортсмени майже з усіх куточків України: Волині, Черкас, Криму», – підкреслив Олександр Тарасов.

У тому, що українська збірна – це команда однодумців, готових до реалізації єдиноїпереможної мети, впевнений і капітан збірної Андрій Присяженко. На його думку, спортивна згуртованість, мужність і воля є основними рисами професійних рятувальників.

Нагадаємо, IX Чемпіонат світу з пожежно-рятувального спорту у Чинджоу відбувся у чотири етапи: подолання 100-метрівки з перешкодами, пожежна естафета, підйом штурмовою драбиною на 4-й поверх навчальної вежі та бойове розгортання.

Збірна України посіла перше місце, збірна Білорусі – друге, збірна Чехії – третє.

На світових чемпіонатах українська команда вже вдруге завойовує перемогу – у 2010 році українські рятувальники здобули першість на Чемпіонаті світу, який проходив у Донецьку. Загалом упродовж проведення чемпіонату українці тричі посідали друге місце і двічі третє.

Довідка:

Пожежно-прикладний спорт започатковано у 1937 році, як одну зі складових частин професійної підготовки пожежних та рятувальників до виконання дій за призначенням.

Із 2002 року Україна є членом Міжнародної спортивної федерації пожежних та рятувальників, до складу якої входить 20 країн світу.

У 2010 році Україна вперше в історії розвитку пожежно-прикладного спорту проводила VI Чемпіонат світу з пожежно-рятувального спорту.

Загалом за час існування пожежно-прикладного спорту в Україні підготовлено понад 600 майстрів спорту, 31 майстер спорту міжнародного класу, 4 заслужених майстра спорту, 20 заслужених тренерів України.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ