На Львівщині проходить конкурс проектів «Тарас Шевченко і наш край»

На Львівщині проходить конкурс проектів «Тарас Шевченко і наш край»

08.10.13 13:16 0 1006
Нещодавно на Львівщині розпочався обласний конкурс проектів «Тарас Шевченко і наш край», присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка.

До участі у конкурсі запрошуються педагоги, учні 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Львівщини та їхні батьки – співрозробники проектів виховних справ. До складу команди, яка братиме участь у Конкурсі, можуть входити учні різних вікових категорій.

Даний конкурс проходитиме у жовтні 2013 року – березні 2014 року та передбачатиме:

• створення інтернет-газети «Шевченко і сучасність»;

• розробку сценарію позакласного заходу, присвяченого вшануванню Великого Кобзаря (4-5 стор.);

• захід, зініційований самими учасниками Конкурсу (вистава (сценарій), диспут, екскурсії, зустрічі з відомими людьми тощо).

Реєстрація матеріалів на Конкурс проводиться Оргкомітетом з 14 по 25 жовтня 2013 року.

Конкурс проводиться у два етапи:

• І етап – з 28 до 31 жовтня 2013 року – розгляд журі Конкурсу наданих матеріалів та визначення команд-учасників, які братимуть участь у другому етапі Конкурсу – підсумковій конференції.

• ІІ етап – 7 листопада – підсумкова конференція: представлення учасниками Конкурсу проектів та планів їх реалізації. Визначення 10 лауреатів Конкурсу.

Довідка:

Конкурс проводиться в рамках реалізації Заходів Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2013 рік п. 3 «Заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка».

Співорганізаторами конкурсу є департамент освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації та Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. До його організації та проведення можуть долучатися також інші організації та фонди, які поділяють цілі Конкурсу та можуть надати організаційне чи матеріальне сприяння у проведенні Конкурсу. До організації Конкурсу не можуть долучитися політичні партії.

Мета Конкурсу – стимулювати інтерес школярів до постаті Т.Г. Шевченка та сторінок історії і сучасності рідного краю, пов’язаних з іменем Кобзаря та його сучасників, залучення педагогів до використання методу проектів у виховній роботі, учнів – до планування та проведення активної краєзнавчої роботи, використання для цього сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

Завдання Конкурсу:

• залучення педагогів та школярів до розроблення та реалізації проектів виховних справ;

• формування на Львівщині спільнот учнів, педагогів та батьків, захоплених творчою спадщиною Т.Г. Шевченка;

• узагальнення та розповсюдження досвіду цих спільнот;

• розвиток читацької компетентності учнів, стимулювання участі учнів в мистецькій та краєзнавчо-дослідницькій роботі;

• розвиток та поповнення методичної бази в напрямках громадянсько-патріотичного, естетичного та фізичного виховання;

• популяризація використання інформаційно-комунікаційних технологій у процесі вивчення української літератури, історії України, художньої культури та ін.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Девич тренувався за ...
Наступна новина: У Стокгольмі вручать ...

КОМЕНТАРІ