Фахівці ДСНС Львівщини перевіряють стан пожежної та техногенної безпеки на ЛВДС «Броди»

Фахівці ДСНС Львівщини перевіряють стан пожежної та техногенної безпеки на ЛВДС «Броди»

08.10.13 12:43 0 977
Фахівці наглядово-профілактичного блоку Головного управління ДСНС України у Львівській області спільно із представниками Львівського державного університету безпеки життєдіяльності розпочали комплексну планову перевірку ЛВДС «Броди» ПАТ «Укртранснафта» філії «Магістральні трубопроводи «Дружба» та їх структурних підрозділів з питань дотримання правил пожежної та техногенної безпеки, яка триватиме у період з 7 по 18 жовтня.

У перший день перевірки відбулася вступна нарада, на якій представили членів комісії по проведенню перевірки, план організації та проведення роботи. Заступник начальника Головного управління ДСНС України у Львівській області з питань запобігання надзвичайним ситуаціям Віктор Греков, як голова комісії, наголосив на основних принципах роботи, під час здійснення аналізу стану забезпечення безпеки життєдіяльності на об’єкті: «Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, питання безпеки виробництва, безпеки персоналу та населення, яке проживає поруч, забезпечення належного рівня безпеки життєдіяльності на підприємстві є першочерговими та принциповими завданнями при здійсненні комплексної перевірки. Ми сподіваємося на те, що керівництво підприємства відповідально поставиться до усунення наявних недоліків та у найкоротші терміни забезпечить їх виправлення, аби уникнути виникнення надзвичайних події. Представники ДСНС у свою чергу нададуть всебічну допомогу та фахові консультації з питань забезпечення високого рівня пожежної та техногенної безпеки».

Директор філії «Магістральні нафтопроводи «Дружба» ПАТ «Укртранснафта» Тарас Батенко ознайомив присутніх з характеристикою об’єкта, принципами роботи, технологічним процесом, станом пожежної та техногенної безпеки. Підприємство належить до об’єктів підвищеної небезпеки 1 класу, тому підлягає щорічній плановій перевірці стану пожежної та техногенної безпеки. Площа підприємства складає 52 га, до виробництва залучено 269 фахових працівників. Основна функція даного об’єкту – транспортування та зберігання нафтопродуктів, виконуючи роль буферної зони між Білорусією та країнами Європи, зокрема Угорщиною, Чехією та Словаччиною. Об’єкт розміщений на відстані 2 км від населеного пункту м. Броди Львівської області.

Згідно плану перевірки, фахівці ДСНС перевірять об’єкти будівництва та реконструкції, що знаходяться на території ЛВДС «Броди», технологічний процес та заходи дотримання техногенної безпеки, вивчать та перевірять зовнішні інженерні мережі протипожежного водопостачання, технічні засоби протипожежного захисту, змонтовані на об’єкті, а також оцінять боєздатність відомчої пожежної охорони, яка функціонує на території підприємства.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Квіткові ...
Наступна новина: На Рівненщині чоловік ...

КОМЕНТАРІ