У Львівській області міліціонери і медики об'єднують зусилля у протидії наркотизації молоді

У Львівській області міліціонери і медики об'єднують зусилля у протидії наркотизації молоді

08.10.13 12:59 0 1187
У межах акції «Здорові діти – здорова нація!», спрямованої на попередження і протидію наркоманії серед неповнолітніх, студентам першого курсу Вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму міста Львова продемонстрували відеоролик про жахливе життя і страждання наркозалежних.

Із студентами зустрілися начальник відділу легального обігу наркотиків Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України у Львівській області підполковник міліції Юрій Черга, інспектор Відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області майор міліції Людмила Дячок, соціальний педагог Львівського обласного центру «Здоров’я» Тетяна Петліна та лікар-нарколог підліткового кабінету Львівського обласного наркодиспансеру Наталія Чемерис.

Більше двохсот студентів зібралось у актовому залі Вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму міста Львова, де їм було продемонстровано 20-ти хвилинний відеоролик про життя наркоманів після якого студенти були вражені відеоматеріалом про наслідки вживання наркотиків, які у буквальному сенсі руйнують організм людини. Також підлітки від медиків та міліціонерів почули інформацію про руйнівну силу наркотиків для молодого організму та про те, якою є відповідальність за вчинення наркозлочинів.

Зі вступним словом виступила соціальний педагог Львівського обласного центру здоров’я Тетяна Петліна, яка наголосила на тому, що „проблема наркоманії – це справжнє горе для цілої нації”.

«Студентам навчальних закладів доводиться нелегко в наш час, дехто не бажає виділятись серед інших, хтось намагається саме у такий спосіб виділитись. В першу чергу багато хто вважає, що куріння сигарет допомагає якраз виділитись, при цьому не задумуючись, що це вже вважається легким наркотиком, який може призвести і до спроб вживання сильніших наркотичних препаратів, які вже можуть викликати залежність”, - зазначила Тетяна Петліна.

У свою чергу, начальник відділу легального обігу наркотиків УБНОН ГУМВС України у Львівській області, підполковник міліції Юрій Черга розповів студентам про випадки, які трапляються у роботі правоохоронців з наркозалежним „контингентом”.

«На власному досвіді роботи у правоохоронних органах я пересвідчився якими згубними для життя можуть наркотики. За «дозу» наркотичної речовини, наркозалежний готовий піти на будь-який злочин - крадіжку, грабіж і навіть вбивство», - зазначив Юрій Черга.

Було очевидно, що на присутніх у залі справили враження слова лікаря-нарколога Львівського обласного наркодиспансеру Наталії Чемерис, яка звертаючись до студентів наголосила, що „навіть при одноразовому споживанні будь–якого наркотичного засобу, будь-якої важкості, в структурі пам’яті назавжди залишиться слід від потрапляння в організм наркотичної речовини».

Зі схожими лекціями, спрямованими на профілактику поширення наркоманії, у першу чергу серед молоді, львівські правоохоронці з початку року вже побували у 118 школах, 24 коледжах, 4 університетах.

Загалом, співробітники підрозділів органів внутрішніх справ Львівської області з початку 2013 року за наркозлочини відкрили 1 004 кримінальні провадження, щодо 396 кримінальних проваджень винні особи встановлені, 345 особам – повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення.

З початку 2013 року, правоохоронцями Львівщини з незаконного обігу вилучено понад 56,3 кг наркозасобів, зокрема, - героїну, кокаїну, канабісу. Вилучено понад чотири тони сильнодіючих та отруйних лікарських засобів.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Густаво Пойєт очолив ...
Наступна новина: Віталій Захарченко привітав ...

КОМЕНТАРІ