До суду направлені кримінальні провадження щодо зловмисників, які займалися гральним бізнесом

До суду направлені кримінальні провадження щодо зловмисників, які займалися гральним бізнесом

08.10.13 13:15 0 983
Направлені до суду кримінальні провадження щодо організаторів та учасників організованих злочинних груп, які займалися гральним бізнесом на Херсонщині та Житомирщині.

Працівники державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Херсонській області викрили групу з п’яти осіб: організатора (керівника приватного підприємства), оператора, адміністратора грального залу, техніка з обслуговування гральних автоматів, інкасатора.

«Підпільники» працювали лише з 18 години вечора до 2 години ночі, кожний гравець заздалегідь перевірявся - до закладу заходили лише довірені особи. Приміщення двох залів та прилегла територія були обладнанні камерами відеоспостереження, а охорона пильно стежила за ситуацією навколо закладів.

За результатами проведених обшуків у приміщеннях гральних закладів на території міст Каховка та Нова Каховка було вилучено 68 гральних автоматів, які приносили правопорушникам чималий прибуток.

Аналогічним «бізнесом» займалися також троє мешканців Житомирщини. Організатором місцевого «лас-вегасу» виступив раніше судимий приватний підприємець, який підшукав гральне обладнання та приміщення, установив гральні автомати, розподіляв між учасниками групи гроші, здобуті злочинним шляхом. Спільники комерсанта підбирали персонал закладу, навчали його, здійснювали контроль за роботою… Під час обшуку правоохоронці вилучили покерні столи та гральне обладнання.

Наразі досудове розслідування за ч.1 ст. 203-2 Кримінального кодексу (Зайняття гральним бізнесом) закінчено, кримінальні провадження направлені до суду. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді штрафу до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального обладнання.

Як повідомив начальник відділу Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Олександр Мельникович, на розслідується понад 1400 кримінальних проваджень за зайняття гральним бізнесом, відкритих у цьому році. У правопорушників вилучено близько 17 тисяч одиниць грального обладнання. Серед них понад 7 тисяч гральних автоматів, 8 тисяч одиниць комп’ютерної техніки, майже 900 покерних столів та рулеток.

Прес - служба

Департаменту державної служби

боротьби з економічною злочинністю МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Девич тренувався за ...

КОМЕНТАРІ