Юрій Михальчишин: «У Львові, де панує дух свободи, ніколи не змиряться із забороною символіки національно-визвольних змагань»

Юрій Михальчишин: «У Львові, де панує дух свободи, ніколи не змиряться із забороною символіки національно-визвольних змагань»

08.10.13 11:13 0 1138
У нас, у Львові, де панує дух свободи, ніколи не змиряться з тим, що прапори наших героїв будуть заборонені чиєю б то не було владою. У нас, у Львові, полководці фанатських трибун і прості українські хлопці захищають інтереси держави тоді, коли присутні в парламентській залі їх цинічно і брутально зраджують. Про це 8 жовтня 2013 року заявив народний депутат-свободівець Юрій Михальчишин, виступаючи з трибуни Верховної Ради України.

Націоналіст реплікою відповів на звинувачення «регіонала»-українофоба Ніколя Лєвчєнка про те, що, мовляв, «Свобода» є відповідальною за те, що «творилося на трибунах у Львові», маючи на увазі появу на стадіоні червоно-чорних стягів. Юрій Михальчишин зауважив, що висловлювання депутата від Партії регіонів є повною маячнею та провокацією проти українців: «Від імени всіх львів’ян, всіх шанувальників українського футболу, від імени всіх нормальних громадян нашої держави хочу запевнити, що сказане щойно цієї трибуни – цинічна брехня, провокація і ще один епізод інформаційної війни проти українського народу».

«Той факт, що червоно-чорна символіка українського національно-визвольного руху, портрети Степана Бандери й Романа Шухевича зараз з’являються на кожному стадіоні України, на кожній фанатській трибуні – від Львова до Луганська – якраз і означає: ми народжуємося як нація і стаємо єдиним повноцінним народом. А завдяки такій боягузливій позиції влади, завдяки плазуванню перед чужинцями, завдяки страху визнати своїх героїв, якими вони не були у складних історичних обставинах, об нашу державу у світі витирають ноги», – наголосив депутат-свободівець.

Нагадаємо, що "Свобода" висунула низку вимог до СБУ, Генпрокуратури, ФФУ та ФІФА з приводу абсурдного рішення міжнародної футбольної федерації щодо України. Детальніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/042726/

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Наступна новина: У Тернополі відбувся ...

КОМЕНТАРІ