Олександр Сич: «Асоціяція з ЕС стане кроком до рішучого та незворотного розриву України з колоніяльним минулим»

Олександр Сич: «Асоціяція з ЕС стане кроком до рішучого та незворотного розриву України з колоніяльним минулим»

08.10.13 13:13 0 1107
Нині ми перебуваємо на завершальному етапі евроінтеграційного процесу. Саме від нас залежить перспектива України – буде вона цивілізованою европейською державою чи залишиться евразійською колонією. На цьому 8 жовтня 2013 року під час засідання парламенту наголосив народний депутат України від ВО «Свобода» Олександр Сич.

За словами свободівця, впродовж часу, що залишився до Вільнюського саміту, на Україну чекають дві небезпеки: небезпека зриву евроінтеграційного процесу зовнішнім противником і небезпека профанації цього процесу тими каліфами на годину, що перебувають при владі в Україні.

Націоналіст зауважив, що зовнішня небезпека має чітко виражений геополітичний характер і чітко асоціюється із Московщиною, яка сьогодні розгорнула проти України тотальну війну – економічну, зокрема торгівельну, іміджеву, релігійну, інформаційну, культурологічну.

«Внутрішній фронт цієї загрози – це злагоджений оркестр комуністів і антиукраїнського вибору Медведчука. Московська загроза ґрунтується на постсовєцьких, постколоніяльних залежностях України: культурно-ментальних, економічних, політичних тощо», – зазначив Олександр Сич.

На превеликий жаль, як зауважив націоналіст, на додачу до цього Україна ще й ослаблена наявністю постколоніяльного владного режиму. Адже саме він свого часу підписував антиукраїнські так звані «Харківські угоди», саме він сьогодні пропагує московські цінності, захищає інтереси російської православної церкви, «русскава міра».

Не менш загрозливою водночас є й инша небезпека, яка має прихований, латентний характер. Її персоналізує чинний режимом, який насправді намагається облудно спрофанувати саму ідею европейської інтеграції.

«Сьогодні нас виборці запитують: а в чому різниця між вами, опозиційними силами в парламенті, і режимом Януковича? Чи не став Янукович вже націоналістом і чи не пора український правопис підганяти під «мову» Азарова? – зауважив свободівець. – Різниця є, і, перш за все, стратегічна! Вона не залежить ні від постколоніяльного минулого України, ні від сьогоднішнього розкладу політичних сил. Україна історично та ментально була, є і буде частиною Европейського цивілізованого материка!

Різниця є так само і сьогочасна, тактична. І вона полягає в тому, що ми, ВО «Свобода» і всі опозиційні сили загалом, прагнемо, щоби Україна увійшла в Европу як повноцінна національна держава і влилася в сім’ю таких же повноцінних національних держав. Ми прагнемо того, аби сьогодні Україна мала ті ж самі прозорі, цивілізовані правила демократичної системи, політичного змагання. Ми також прагнемо, аби кожен пересічний українець мав ті ж високі стандарти соціяльного життя, які має Европа!» – наголосив Олександр Сич.

Натомість чинний режим, як зауважив націоналіст, прагне привести в Европу ще одну російську за сутністю, жорстко авторитарну державу зі специфічними українськими особливостями – так званий «кримінальний паханат».

Режим прагне привести в Европу не державу самодостатніх громадян, а державу ожебраченого, неосвіченого і змарґіналізованого населення.

За словами свободівця, про справжні, а не декларативні кроки режиму свідчать його практичні дії.

«Перш за все, у Европі місцеве самоврядування є лакмусовим папірцем справжньої демократії. В Україні ж його цілеспрямовано нищать і зводять до рівня непотрібного «п’ятого колеса» у возі державного управлінського апарату. Яскравим прикладом цього є ігнорування права столичної київської громади мати свою самоврядну владу. Чи можливий такий прецедент у европейських столицях – у Парижі, Лондоні, а чи Берліні? І чи можливо те, аби так само в цих столицях, як і в Києві, міліція та кримінальні елементи били народних депутатів, які відстоюють право громади на місцеве самоврядування?» – підкреслив Олександр Сич.

Водночас під виглядом евроінтеграційних законів влада намагається «проштовхнути» законопроєкти, які сприятимуть повній узурпації влади чинним режимом. Зокрема, проєкт Закону №2522а «Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів» поставить судову систему в повну залежність від Президента України і виконавчої гілки влади. Инший законопроєкт № 2498 «Про внесення змін до деяких законів України з питань національної безпеки» узаконить використання армії проти власного народу. Або ж так званий «антирейдерський» проєкт закону №0887, який дозволить рішенням суду узаконити будь-яке рейдерство.

«А хіба відповідає европейській практиці те, що Державна скарбниця стала зручним інструментом ручної фінансової політики уряду і за його допомоги вилучаються кошти місцевих громад, аби оплачувати видатки державного б’юджету, який катастрофічно не виконують? А може, европейською є практика хронічних боргів із виплати заробітної плати?» – наголосив Олександр Сич.

Як зазначив націоналіст, станом на 1 вересня заборгованість із виплати заробітної плати в Україні становить майже 1 млрд. грн. Коли ж на попередньому засіданні парламенту фракція ВО «Свобода» адресувала відповідний запит Президентові, то проти нього в повному складі проголосувала саме фракція Партії регіонів, хоча найбільший рівень заборгованости наявний якраз у Донецькій області – електоральному ядрі «регіоналів».

Так само не є европейською і практика ігнорування термінів б’юджетного процесу. До парламенту так і не було подано проєкт б’юджету 2014 року. Зрештою, на переконання Олександра Сича, це й не дивно, оскільки режим просто боїться сказати вголос правду про те, що в б’юджеті 2014 року не буде грошей на так звані «соціяльні ініціятиви Президента», не буде зменшено податку на прибуток, як того вимагає Податковий кодекс, і не буде обіцяного зростання ВВП на 3%.

«Панове, ми бачимо ваші облудні кроки. Ми оминемо ті манівці, на які ви штовхаєте Україну і таки будемо в Европі, а вже там виведемо вас на чисту воду!» – резюмував Олександр Сич.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ