Заява Прес-служби ВО «Свобода» з приводу маніпуляцій інтернет-газети «Второй Фронт»

Заява Прес-служби ВО «Свобода» з приводу маніпуляцій інтернет-газети «Второй Фронт»

08.10.13 14:19 0 990
Пресова служба ВО «Свобода» вимагає від інтернет-газети «Второй Фронт» прибрати із їхнього сайту маніпулятивне фото, розміщене разом із новиною про смерть актора театру Анатолія Макаровського. На світлині зображено молодиків у футболках із написом «Бий жидів» на тлі партійного намету та стяга ВО «Свобода». Відповідно, інтернет-видання маніпулює свідомістю читачів, намагаючись нав’язати їм думку про те, що націоналісти причетні до смерти актора.

Як стало відомо з повідомлень низки засобів масової інформації, в Києві помер заслужений артист України, актор Єврейського музично-драматичного театру ім. Шолом-Алейхема Анатолій Макаровський. За версією деяких ЗМІ – його вбили зловмисники, які пізно ввечері скоїли напад на артиста неподалік станції метра «Лісова» та викрали ноутбук. Проте в міліції офіційно повідомляють, що чоловік помер від інфаркту чи інсульту і не підтверджують версії про пограбування.

З приводу цієї ситуації інтернет-газета «Второй Фронт» – так званий «нєзавісімий украінско-ізраільскій медія-проєкт» – поширила інформацію про цей інцидент із посиланням на «ТСН». Водночас сайт приєднав до новини зображення, на якому сфотографовані молодики у футболках із написами «Бий жидів» на тлі партійного намету та прапора Всеукраїнського об’єднання «Свобода» (http://dg-media.ru/news/2013-10-06/v-kieve-ubit-izvestnyy-evreyskiy-aktyor). Нагадаємо, що цю світлину було зроблено 6 квітня 2013 року, коли в Черкасах відбувався мітинг «Черкащина: настав час діяти!». Тоді біля свободівських наметів зібралося півтора десятка молодих людей вельми сумнівної зовнішности (провокаторів), одягнених у білі футболки. На спині футболок було написано ВО Свобода (без лапок), а на грудях напис «Бий жидів!». Юнаки не встигли нічого зробити, як свободівці та натовп оточили їх та примусили зняти футболки, після чого провокатори втекли з місця події (http://www.cherkasy.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/038109/).

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода» розцінює дії інтернет-газети (за інформацією офіційного сайту видання, вона розташована в Єрусалимі) з розміщенням цього зображення разом з інформацією про подію як чергову маніпуляцію задля пропагування брехливої інформації проти ВО «Свобода» та розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Вважаємо такі дії черговою провокацією в ланцюзі відвертих пересмикувань, перекручень, видумок та перебільшень, як це сталося, до прикладу, з Ігорем Мірошниченком. Тоді низка чужоземних ЗМІ у своїх матеріялах оприлюднили брехливу інформацію про те, що буцімто націоналіст назвав відому акторку «брудною жидівкою».

Ситуація нині дійшла до абсурду – націоналістичну силу намагаються звинуватити у всіх земних і неземних гріхах. Зокрема, йдеться про буцімто причетність свободівців до вбивств людей, як це сталося із вбивством у Білгород-Дністровському на Одещині Сергія Цимбаліста (докладніше: http://www.odesa.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/042705/). Зараз же шляхом маніпуляцій із розміщенням згаданої світлини інтернет-видання «Второй Фронт» намагається нав’язати людям думку про те, що до смерти Анатолія Макаровського причетні націоналісти.

З приводу цих інсинуацій Пресова служба ВО «Свобода» заявляє, що ніхто із наших активістів не причетний до цих випадків. Вимагаємо від інтернет-газети «Второй Фронт» прибрати із їхнього сайту маніпулятивне фото та, відповідно, спростувати безглузду інформацію – повідомити своїх читачів, що «Свобода» жодним чином не причетна до смерти артиста Анатолія Макаровського.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ГУ Міндоходів в ...
Наступна новина: Чернівецькі митники ...

КОМЕНТАРІ