Луцьк: з початку року на групу оперативного реагування «15-80» надійшло 15 485 звернень

Луцьк: з початку року на групу оперативного реагування «15-80» надійшло 15 485 звернень

09.10.13 10:08 0 999
Про це повідомила під час оперативної наради директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як.

Також вона поінформувала, що з 9 вересня до 6 жовтня в групу оперативного реагування «15-80» надійшло 2376 телефонних звернень, із них 345 – це звернення інформаційного характеру. Лариса Карп’як зауважила, що збільшення кількості звернень (в середньому 80 за добу) було викликане, в першу чергу, зниженням температури повітря, відповідно пониженням температури в житлових будинках. У зв’язку з цим було підписане розпорядження міського голови «Про початок опалювального сезону 2013-2014 років у місті Луцьку» від 27.09.2013. Опалювальний сезон розпочато у Луцьку 30 вересня. Відтак найбільша кількість дзвінків, а це 44 % (1052) стосувались запуску системи теплопостачання, відповідно всі ці звернення було скеровано до надавача послуг ДКП «Луцьктепло». На всі котельні в роботі, спеціалістами підприємства проводились роботи по налагодженню систем опалення. Ще 180 повідомлень надійшло щодо неналежної температури подачі гарячої води.

346 телефонних дзвінків, стосувалися діяльності департаменту житлово-комунального господарства та ЖКП міста. Слід відмітити, що раніше мешканці телефонували з проханням ремонту житлового фонду чи питань житлово-комунальної сфери міста, то тепер переважна більшість повідомлень - з проханням виконати ремонтні роботи дорожнього покриття вулиць та прибудинкових територій. Зокрема телефонували жителі з вул. Шота Руставелі, 11; Конякіна, 17; 19; Ветеранів, 3; Мазепи, 34; Хотимської, 15; пр. Соборності, 14а; 42а.

167 звернень надійшло щодо неналежного електропостачання житлових будинків та споруд.

99 звернень стосувались діяльності КП «Луцькводоканал», зокрема було ліквідовано пориви водопроводів на вул. Кравчука, 5; 13; 42; Бенделіані, 7; Шевченка, 37; Конякіна, 17; пр. Відродження, 18; проведено заміну водогонів на вул. Товарова, 1 та Тарасова, 78. Відносно заторів на зовнішніх каналізаційних мережах поступило 28 повідомлень від мешканців будинків з вулиць: Кравчука, 10, 26 б; Г.-Артемовського, 17; Гордіюк, 4а; пр. Соборності, 13а; Перемоги, 16. На контролі залишається питання благоустрою прилеглої території після проведення ремонтних робіт з підземними комунікаціями на вулиці Караїмській, 1.

Враховуючи те, що сутеніти почало раніше, збільшилась кількість звернень (80 дзвінків) щодо відновлення зовнішнього освітлення прибудинкових територій та вул. Конякіна кут Карбишева; вул. Сагайдачного, 5; 20; Московської, 50; Гребінки, 10; пр. Соборності, 19; 23; Молоді, 1а; б-р. Дружби Народів, 9.

За звітний період на адресу ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» було передано 31 повідомлення про несвоєчасний вивіз твердих побутових відходів та засмічення біля контейнерів після їх забирання (телефонували жителі будинків: з вул. Караїмської, 10; Наливайка, 4; Шевченка, 37; Кравчука, 11б; Мазепи, 49).

Чотири звернення стосувались затоплення дворових територій дощовими водами на вулицях Тарасова, Клима Савура, 2, 4. На контролі залишається звернення щодо проведення благоустрою біля колодязя на вул. Заньковецької, 70 та прочистки зливової каналізації на вул. Нахімова, 14.

Відносно безпритульних собак за звітний період надійшло 30 повідомлень.

Жителі будинку на вулиці Лесі Українки, 67 повідомили про відшарування плитки із фасаду будинку.

Актуальними залишалися нарікання лучан щодо задимлення навколишнього середовища внаслідок спалювання залишків сухої рослинності, опалого листя та побутових відходів на присадибних ділянках та прибудинкових територіях, особливо у вечірні години та вихідні дні. Всі звернення передано працівникам відділу муніципальної дружини для вжиття відповідних заходів.

Нагадаємо, що 16 вересня цього року Луцький міський голова підписав розпорядження «Про заборону спалювання листя, залишків сухої рослинності та побутових відходів у місті Луцьку».

27 звернень стосувались руху пасажирського транспорту. Нарікали лучани на відсутність рейсів маршрутних автобусів, порушення водіями правил дорожнього руху та відмову зупинятися у зв’язку з їх переповненістю (скарги надійшли на маршрути (№ 9; 9а; 18; 15а; 16; 25; 26; 26а; 30; 47). Неодноразові дзвінки надходили з проханням продовження графіку роботи маршрутних автобусів із залізничного вокзалу після 22 години, розміщенням на інформаційних стендах розкладу руху тролейбусів та маршрутних автобусів на зупинках та зміни напрямку руху тролейбуса №7 (з/д вокзал – Соборності - Молоді). Ці звернення передано для моніторингу та вжиття заходів в управління транспорту та зв’язку.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що люди нарікають на відсутність освітлення на прибудинкових територіях. Він поцікавився у головного інженера КП «Луцьксвітло» Ярослава Солтисюка у чому ж причина. Останній поінформував, що прибудинкові території та бічні вулиці освітлюються до 23 години. На центральних вулицях включається нічний режим. Міський голова доручив підготувати інформацію про ситуацію з освітленням прибудинкових територій та внести пропозиції щодо освітлення їх у нічний час. «Звичайно, це - додаткові витрати для міського бюджету, але здоров’я та безпека людей перш за все», - наголосив Микола Романюк.

Також міський голова прокоментував ситуацію щодо скарг мешканців будинку, що на вулиці Лесі Українки, 67, на відшарування плитки з будівлі. Він розповів, що представники міської влади неодноразово спілкувалися з мешканцями з цього приводу. За його словами, коштів у бюджеті на ремонт фасадів будинків немає. «У нас в багатьох будинках течуть дахи і ми шукаємо кошти на їх ремонт. Негарно, що у центрі міста знаходиться споруда з таким виглядом, але ми її самостійно не відремонтуємо. Орієнтовна вартість робіт становить 700 тисяч гривень», – наголосив Романюк. Міський голова нагадав, що приватна структура хотіла розмістити на цьому будинку сучасний годинник та інформаційний відео екран, а також брали зобов’язання відремонтувати фасад, однак, мешканці виступили проти.

Микола Романюк доручив відповідним службам ще раз зустрітися з людьми й знайти шляхи виходу з ситуації.

Також міський голова доручив працівникам відділу муніципальної дружини посилити контроль за спалюванням опалого листя та побутових відходів на території Луцька.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліціонери Ужгорода за ...
Наступна новина: У Львівській області від ...

КОМЕНТАРІ