Микола Романюк: «Центр надання адміністративних послуг створено, у першу чергу, для зручності лучан»

Микола Романюк: «Центр надання адміністративних послуг створено, у першу чергу, для зручності лучан»

09.10.13 09:53 0 930
Під час шньої оперативної наради директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як поінформувала присутніх про роботу очолюваного нею підрозділу.

Вона зауважила, що станом на 1 жовтня у Центрі надання адміністративних послуг у місті надається 226 послуг, з них 186 послуг виконавчих органів міської ради, 10 послуг структурних підрозділів облдержадміністрації та 30 послуг територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

201 послуга (186 послуг виконавчих органів міської ради, 10 послуг структурних підрозділів облдержадміністрації та 5 послуг територіальних органів центральних органів виконавчої влади) надається через адміністраторів та державних адміністраторів департаменту ЦНАП.

Крім того, Лариса Карп’як пояснила, що 25 послуг надаються представниками територіальних органів центральних органів виконавчої влади. Три послуги надає головне управління Держземагенства у Волинській області:

- видача висновку про погодження документації із землеустрою;

- надання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку;

- видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Також чотири послуги Державної реєстраційна служба Луцького міського управління юстиції:

- реєстрація земельних ділянок державної та комунальної власності;

- реєстрація новосформованих земельних ділянок;

- реєстрація договорів оренди;

- реєстрація свідоцтв виданих відділом реєстру житлового фонду департаменту житлово-комунального господарства.

Крім того, надаються 18 послуг Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців реєстраційної служби Луцького міського управління юстиції.

З 1 липня до ЦНАПу звернулося близько 18 тисяч суб’єктів звернень, з них 68% - це представник бізнесу. Було прийнято 5913 заяв на отримання адміністративних послуг та видано 5113 результатів послуг адміністраторами центру. Ще 4067 послуг було надано представниками територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

Крім того, значна частина відвідувачів звертається за отриманням інформації та консультації. За даними електронної черги щоденно ЦНАП відвідує в середньому від 250 до 300 відвідувачів.

Лариса Карп’як зауважила, що за результатами моніторингу задоволеності суб’єктів звернень якістю наданих послуг у ЦНАП, добре оцінили роботу центру - 97,4% відвідувачів, задовільно – 1,7% і 0,7 % – незадовільно. Всього в опитуванні взяло участь 7756 суб’єктів звернень.

За 9 місяців 2013 року відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» до відділу звернень громадян департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» надійшло 227 запитів на публічну інформацію (в тому числі 80 запитів у ІІІ кварталі). З них від фізичних осіб - 113 запитів, від юридичних – 114. Найбільш запитувана інформація стосувалася наступних сфер життєдіяльності міста та виконавчих органів Луцької міської ради – це питання житлово-комунального господарства, архітектури та будівництва, транспорту, земельних відносин, діяльності закладів освіти та оплати праці працівників виконавчих органів міської ради тощо.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що Центр надання адміністративних послуг створений, в першу чергу, для зручності лучан. «Аби люди могли прийти в одне приміщення і отримати максимально послуги», – наголосив він.

Також міський голова розповів, що наш ЦНАП має статус обласного. За його словами, тут надаються не тільки послуги міської ради, а й підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Микола Романюк звернув увагу, що не всі структурні підрозділи міської ради надають послуги через ЦНАП. «Однак,- запевнив він, - незабаром цього не буде».

«Усі ми хочемо жити у європейській спільноті, а це означає, що й послуги, які ми надаємо, теж мають відповідати цьому рівню», - резюмував міський голова.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 10 жовтня закарпатські ...
Наступна новина: Ірина Романів привітала ...

КОМЕНТАРІ