Волинські правоохоронці повернули у храми викрадені ікони

Волинські правоохоронці повернули у храми викрадені ікони

09.10.13 08:35 0 859
Начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук разом із настоятелем Свято-Георгіївського храму, зведеного на честь загиблих працівників міліції, отцем Олександром повернули прихожанам святині, котрі зухвалі зловмисники протягом тривалого часу викрадали із церков на території всієї України.

Нагадаємо, до складу групи входили четверо осіб: організатор, його громадянська дружина, водій та чоловік, що скуповував крадене майно. Зловмисники спеціально виявляли стародавні храми, адже там могли зберігатися цінні старовинні ікони, які їх цікавили. Нині вони обґрунтовано підозрюються у викраденні більше чотирьох десятків образів.

При проведенні санкціонованих обшуків у помешканні киянина виявили 29 ікон, церковне начиння, Євангеліє. З його слів, усі ці речі він отримував від жителя Кривого Рогу.

За всіма фактами крадіжок із храмів правоохоронці відкрили кримінальні провадження за частино 3 статті 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачене покарання до шести років позбавлення волі. Нині організатор арештований. Триває досудове розслідування.

Однак, незважаючи на це, після проведення мистецтвознавчої експертизи, правоохоронці прийняли рішення повернути парафіям святі образи та Євангеліє, викрадені на території Волині.

Тож повернути церковні реліквії у три храми області вирушив начальник УМВС України у Волинській області. Варто відзначити, що прихожани з неабияким нетерпінням чекали святині, тож зустрічали їх зі сльозами радості.

– Скоєні злочини були надзвичайно зухвалими і неприємними для вас, – із такими словами звернувся до громадян Олександр Терещук. – Більше того – це велике горе для села, адже з храму забрали святині, намолені вами і вашими рідними. Але я можу сказати: злочинці затримані, вони понесуть покарання. Ми ж хочемо повернути вам ікони, аби вони зайняли своє почесне місце.

У свою чергу святі отці та прихожани зверталися до міліціонерів зі словами подяки, а до Господа – зі словами щирої молитви, у якій просили здоров’я та благополуччя людям, котрі стоять на сторожі їх безпеки і життя.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: А.Садовий про будинки ...
Наступна новина: Тернопільщина відзначила ...

КОМЕНТАРІ