У Львівській області активно надається соціальна допомога громадянам літнього віку

У Львівській області активно надається соціальна допомога громадянам літнього віку

09.10.13 11:11 0 786
Запроваджені нові соціальні ініціативи Президента України дали змогу осучаснити та підвищити пенсії понад 700 тис. пенсіонерів області, з них майже 244 тисячам здійснено перерахунок у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму.

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, встановлено розмір підвищення до пенсії майже 7 тис. членам сімей померлих інвалідів війни на рівні 42% прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян. Понад 92 тис. учасникам війни та майже 0,5 тис. учасникам війни, нагородженим орденами та медалями, підвищено розмір пенсійних виплат.

Територіальні центри надали всім одиноким ветеранам та інвалідам (20511 особам) натуральну (картопля, овочі, гречка або продуктові набори на суму понад 1120 тис. грн.) або грошову допомогу на суму понад 852 тис. грн. з бюджетних чи благодійних коштів. Всього за 9 місяців 2013 року територіальними центрами залучено від благодійників 1257,0 тис. грн., будинками-інтернатами області залучено 764,0 тис. грн.

Соціальні послуги громадянам літнього віку та інвалідам надавали як соціальні працівники так і волонтери (всього залучено понад 1,6 тис. волонтерів). Всього заходами охоплено понад 33 тис. громадян похилого віку, з них в будинках-інтернатах 1648.

Також на виконання нових соціальних ініціатив Президента України розширено мережу стаціонарних відділень, в яких на повному державному утриманні перебуває 250 одиноких громадян.

Територіальними центрами соціального обслуговування проведені обстеження матеріально-побутових умов проживання понад 14,0 тис.ветеранів війни та членів сімей загиблих та майже 12,0 тис. ветеранів праці і організовано надання їм соціально-побутової допомоги вдома (виконання дрібних ремонтних робіт житлових приміщень, придбання палива, одягу, взуття, заготівлі картоплі та овочів на зимовий період тощо).

Вжито заходів для підготовки житла до зими (утеплено вікна, відремонтовано вхідні двері помешкань, тощо). 11 одиноких громадян влаштовано на зимовий період до стаціонарних установ чи будинків-інтернатів. Понад 300 літніх людей забезпечено засобами реабілітації прокатними пунктами, створеними при 24 територіальних центрах .

До віддалених населених пунктів, де відсутні лікувальні заклади, організовано роботу виїзних медичних бригад лікарів.

Територіальними центрами укладені договори про волонтерську діяльність з волонтерами – школярів, студентської молоді, пенсіонерів, інвалідів, радами ветеранів, Червоним Хрестом, Асоціаціями інвалідів, відділами освіти, культури, центром соціальних служб для сім’ї та молоді.

В школах районів проведено низку акцій: “Візит ввічливості”, “Допомога чужому горю”, „Збережемо старість”, ”Не залишай у біді”.

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи» спеціалізовану медичну допомогу одержали 700 інвалідів війни, 513 учасників бойових дій, 1611 учасників війни.

Протезно-ортопедична допомога потребуючим людям, в першу чергу, одиноким та інвалідам, надається медико-технічними виїзними бригадами Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування. Людям похилого віку видано 524 крісла колісних та майже 1200 технічних засобів реабілітації.

На підприємстві створено пункт прокату технічних засобів реабілітації, продукцією якого користуються особи, що не мають права на безкоштовне забезпечення виробами. Протезно-ортопедичними виробами забезпечено майже 7 тис.осіб, ортопедичним взуттям - близько 1300 осіб.

На базі головного підприємства функціонує стаціонар первинного і складного протезування на 24 ліжок. Послугами стаціонару підприємства скористалось 64 особи похилого віку.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ