У Львівській ОДА обговорено питання щодо врегулювання проблем спецводокористування сільськогосподарських підприємств області

У Львівській ОДА обговорено питання щодо врегулювання проблем спецводокористування сільськогосподарських підприємств області

09.10.13 11:25 0 810
Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич 8 жовтня провів робочу нараду щодо врегулювання проблем спецводокористування сільськогосподарських підприємств області.

Зазначимо, Верховною Радою України прийнято Закон України ”Про внесення зміни до статті 23 Кодексу України «Про надра щодо видобування підземних вод”, згідно з яким введено обмеження щодо реалізації права землевласникам і землекористувачам з видобування підземних вод у межах наданих їм земельних ділянок без спеціальних дозволів на користування надрами та гірничого відводу.

Ця обставина, починаючи з 2011 року, стала підставою для накладання значних економічно необґрунтованих штрафних санкцій за порушення в сфері водокористування у зв’язку із необхідністю таких дозволів на використання діючих свердловин, які були передані на баланс сільськогосподарських підприємств у процесі реформування аграрного сектора України, яке відбулось більш як 10 років тому.

Під час наради Богдан Матолич зазначив, що до облдержадміністрації надходять численні звернення сільськогосподарських виробників щодо розв’язання вищезазначених проблем.

«Тому мета шньої наради – деталізувати та врегулювати ці питання на період допоки не будуть розроблені та внесені доповнення до цього Закону», – сказав Б. Матолич.

Учасники наради обговорили питання щодо напрямків врегулювання вдосконалення законодавства України з питань користування водними ресурсами, а також надали пропозиції щодо спрощення процедур отримання спецдозволів на користування надрами.

Підсумовуючи нараду, Богдан Матолич закликав керівництво департаментів агропромислового розвитку ОДА, екології та природних ресурсів ОДА, а також державної екологічної інспекції у Львівській області тісно співпрацювати між собою та надавати вичерпну інформацію представникам агропромислової галузі області щодо оформлення документів дозвільного характеру та консультувати у випадку виникнення додаткових проблемних питань.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Андрій Іллєнко: «Прапор ...

КОМЕНТАРІ