В Житомирській області підтримка малого бізнесу – запорука успішної реалізації регіональної політики

В Житомирській області підтримка малого бізнесу – запорука успішної реалізації регіональної політики

09.10.13 09:13 0 1020
Рада Європи готова співпрацювати у напрямку розвитку регіональної політики з лідерами регіонів країн Європи. З метою надання відповідної допомоги розпочинає реалізацію проект розвитку регіональної політики, про який було наголошено на відкритті засідання комітету з питань регіональної політики у Брюсселі (Королівство Бельгія).

Протягом 7-10 жовтня у рамках роботи комітету Європарламенту з питань регіональної політики відбувається візит делегації Житомирської обласної адміністрації на чолі із заступником голови облдержадміністрації – керівником апарату Олександром Никитюком до Брюсселя. Під час обговорення пріоритетних напрямків роботи регіонів відбулася дискусія між представниками майже 30-ти країн Європи, включаючи провідних експертів, щодо основних аспектів регіональної політики. Під час візиту голова житомирської делегації зустрівся із представниками органів влади країн Європи, представниками міжнародних та громадських організацій, що дотичні до сфери реалізації регіональної політики, особливо у сфері інвестицій та інновацій. Усі представники, як національні, так і міжнародні, визнали позитивні результати реалізації регіональної політики і наголосили на необхідності розвитку малого бізнесу та використанні модернізованого обладнання у різних сферах промисловості, але заразом визнали, що його впровадження відбувається з певними труднощами.

Відкривали засідання Ради Європи президент Єрокомісії Жозе Мануель Баррозу, президент Європейського Парламенту Мартін Шульц, представник Єврокомісії з питань регіональної політики Йоганес Ган, президент комітету регіонів Рамон Сізо.

Зважаючи на першочергові пріоритети, Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу зазначив на відкритті, що Єврокомісія готова сприяти у реалізації інноваційних проектів у регіональній політиці шляхом надання експертної допомоги і забезпечення обміну досвідом із кращими європейськими практиками. Подібна допомога буде також надана задля якнайшвидшого створення умов інтеграції регіонів східної частини Європи. Президент Єрокомісії наголосив на підтримці малого бізнесу в регіональній політиці. Це дасть можливість значно збільшити кількість робочих місць в кожному конкретному регіоні. Особливу увагу президент Єврокомісії звернув на необхідність впровадження нових екологічних стандартів задля забезпечення захисту навколишнього середовища.

«Наша мета – створити на східних кордонах Євросоюзу зону благополуччя, економічно розвинений простір, в якому буде панувати мир і порозуміння», – наголосив Жозе Мануель Баррозу.

Експерти з питань регіональної політики вітають конструктивний підхід з боку державних органів влади щодо готовності й активної участі у здійсненні подальших кроків на шляху розвитку і прийняття нових реформ, рекомендованих Радою Європи.

У свою чергу голова житомирської делегації Олександр Никитюк відзначив, що зовнішньоекономічна політика Житомирщини спрямована на поглиблення та розширення взаємовигідних торговельно-економічних зв’язків із усіма країнами світу, зокрема і з Королівством Бельгія. «За підсумками семи місяців поточного року зовнішньоторговельний оборот області з Бельгією склав 1,5 млн. дол. США. Експортні поставки до даної країни зросли на 54% та склали 0,7 млн. дол. США. За обсягами зовнішньоторговельних операцій підприємств області Бельгія наразі посідає 13-те місце серед європейських партнерів Житомирщини», – пояснив заступник голови облдержадміністрації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Громадяни можуть ...

КОМЕНТАРІ