Уряд Лівії викликав посла США через захоплення ісламіста

Уряд Лівії викликав посла США через захоплення ісламіста

09.10.13 08:06 0 910
Уряд Лівії викликав посла США в цій країні Дебору Джонз для пояснень через захоплення американськими силами спецпризначення підозрюваного діяча терористичної мережі «Аль-Каїда» на лівійській території, повідомило Міністерство закордонних справ Лівії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням, Міністерство юстиції Лівії заявило вчора послові США, що вона має подати відповіді на кілька запитань щодо обставин цієї події.

Влада Лівії наголошує, що їй не повідомили наперед про плановану операцію, яку здійснили в суботу.

А прем’єр-міністр Лівії Алі Зейдан повторив, що лівійських громадян мають судити в самій цій країні.

Учора державний секретар США Джон Керрі виступив на захист американської операції, назвавши безпідставними скарги Лівії на те, що ця операція була викраденням.

Неназвані урядовці США повідомили тоді ж, що підозрюваний у зв’язках із «Аль-Каїдою» ісламістський лівійський діяч Назіх Абдель-Хамед Набіх ар-Рагі (ар-Рукаї), більше відомий як Абу Анас аль-Лібі, нині перебуває на борту одного з американських кораблів у Середземному морі, де його допитують.

Його захопили в суботу на околиці столиці Тріполі біля власного дому.

США розшукували його за підозрою у причетності до нападів на американські посольства в Кенії і Танзанії 1998 року, внаслідок яких загинули 224 людини. Федеральне бюро розслідувань США оголошувало за нього винагороду у 5 мільйонів доларів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові розпочався 9 ...
Наступна новина: Депутати-свободівці: «Влада ...

КОМЕНТАРІ