Перша в Тернополі «Галицька дефіляда» готує тернополянам чимало сюрпризів

Перша в Тернополі «Галицька дефіляда» готує тернополянам чимало сюрпризів

09.10.13 10:31 0 1163
Перший масштабний гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда» відбудеться у Тернополі. Протягом 26-27 жовтня тернополянам презентуватимуть найкращі страви своїх закладів та галицької кухні десять рестораторів. Варитимуть на Театральному майдані і спільну страву – капусту засипану.

Ідею зробити Тернопіль столицею екологічно чистого харчування і цим самим привабити туристів підтримав особисто міський голова Сергій Надал. Очільник міста став учасником подібного заходу, організованого відомим ресторатором Михайлом Гросуляком на рівні свого закладу, і запропонував зробити його значно масштабнішим - на рівні міста.

Тож гастрономічний фестиваль дасть можливість тернополянам за символічну ціну скуштувати традиційні блюда галицької кухні та органічну їжу. Передбачена для гостей і культурно-розважальна програма за участю місцевих гуртів та виконавців. Для дітей проводитимуть кулінарні майстер-класи та ігри.

За словами організаторів, проведення гастрономічних фестивалів – традиція відома у цілому світі. Щорічно вони проходять у Німеччині, Франції, Іспанії, Італії, Чехії та інших країнах. У жовтні, на правах гастрономічної столиці, прийматиме таке дійство Тернопіль.

Участь у нетрадиційному поки що для міста заході зголосилися взяти такі заклади: «Старий млин» та «Самогонна ресторація, «Максим», «Хутір» та Шинок, «Коза», «Кнайпа 1540», «Чумацький шлях», «День і ніч», «Рандеву» та «На майдані», «Коловорот», «Назарія».

Їхні власники переконані, що традиції здорового харчування потрібно повертати у місто. Тож за підтримки міської влади в кінці жовтня на тернополян чекає справжня «Галицька дефіляда» - зі смачними наїдками та веселими забавами.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ГУ Міндоходів в ...
Наступна новина: Прикарпатські платники ...

КОМЕНТАРІ