Правоохоронці запобігли трагедії від можливого вибуху

Правоохоронці запобігли трагедії від можливого вибуху

09.10.13 08:05 0 783
Житель одного з сіл Сумського району знайшов у лісі бойові гранати. І лише завдяки співробітникам міліції, які вчасно вилучили боєприпаси, вдалось уникнути трагічних наслідків, які могли б статися. Адже в будинку, де чоловік зберігав небезпечну знахідку, живуть дві малолітні дитини.

До оперативників Сумського райвідділу міліції звернувся житель одного з сіл та розповів, що ввечері товариш запросив його до себе додому «посидіти» за пляшкою горілки. Чарка за чаркою і пішли відверті розмови. І тут господар сказав своєму другові: «Я зараз тобі таке покажу!» Поліз у схованку і дістав…гранату. «В мене почали ноги тремтіти, особливо коли дізнався, що вона справжня…», - розповідав чоловік правоохоронцям. Після побаченого він швиденько зібрався додому, аби живим вийти з цієї домівки. Мало, що ще захоче продемонструвати нетверезий друг.

Міліціонери негайно виїхали до «зброяра» і дійсно знайшли гранату. З першого погляду було видно, що вона бойова і привести в дію її можна в будь-яку хвилину. Це підтвердила і експертиза.

«Підозрюваний розповів, що гранати (а їх у нього було дві) випадково знайшов у лісі, - коментує виконуючий обов’язки начальника Сумського райвідділу міліції Руслан Темченко. – Одну підірвав на смітнику, а іншу – приніс додому. Добре, що цього разу все обійшлось. Адже в будинку, де він зберігав боєприпаси, живуть дві малолітні дитини. Наслідки могли б бути непередбачувані, якби вони, а не міліціонери, знайшли гранату та почали нею гратися». Стосовно чоловіка відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». воно вже направлено до суду. І саме там буде вирішена подальша доля «зброяра». За чинним Законодавством йому загрожує від двох до п’яти років позбавлення волі.

СЗГ УМВС України

в Сумській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юристи Чернівців ...
Наступна новина: Уряд Лівії викликав посла ...

КОМЕНТАРІ