Групу наркодилерів, які замовляли інгредієнти

Групу наркодилерів, які замовляли інгредієнти "зілля" поштою, затримали оперативники БНОН

09.10.13 08:00 0 894
Аби попереджати та виявляти спроби незаконних перевезень наркотичних засобів, психотропних речовин, отруйних та сильнодіючих речовин, столичні правоохоронці за погодженням із керівництвом одного з поштових операторів вже періодично проводять заходи з відпрацювання вантажних терміналів. До цих заходів залучають кінологів.

У травні цього року працівники відділу БНОН УМВС України в Чернівецькій області ліквідували підпільну лабораторію з незаконного виготовлення психотропної речовини амфетамін.

При цьому було затримано групу осіб у складі трьох мешканців міста Чернівці. Використовуючи можливості всесвітньої мережі Інтернет, зловмисники замовляли інгредієнти для виготовлення психотропної речовини. Оплата за придбані компоненти здійснювалася шляхом перерахування грошових коштів на різні банківські рахунки.

Замовлені інгредієнти наркоділки отримували у відділеннях одного з поштових перевізників. В організованій зловмисниками підпільній лабораторії, розташованій в орендованому гаражі, здійснювалося виготовлення амфетаміну. У подальшому дилери збували «зілля» у розважальних закладах обласного центру.

Під час санкціонованого обшуку у затриманих виявлено та вилучено амфетамін вагою близько 300 грамів. Крім того, у спеціально пристосованій кімнаті із цілодобовим денним освітленням та підтриманням постійного температурного режиму вирощувалися 33 рослини коноплі.

За місцем проживання у членів групи правоохоронці виявили і вилучили електронні ваги та ємності із залишками амфетаміну, які використовувалися для розфасування та зберігання психотропної речовини.

Слідчими стосовно членів групи відкрито кримінальні провадження за 5 статтями Кримінального кодексу України. Серед злочинів, що їх інкримінують зловмисникам – виготовлення та збут психотропних речовин, схиляння до їх вживання, використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів тощо.

В Управлінні боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС зазначають, що специфіка виявлення подібного роду злочинів з розвитком високих технологій передбачає ускладнення процесу ідентифікації особи відправника і отримувача поштової кореспонденції.

Тож аби попереджати та виявляти спроби незаконних перевезень наркотичних засобів, психотропних речовин, отруйних та сильнодіючих речовин, столичні правоохоронці за погодженням із керівництвом одного з поштових операторів вже періодично проводять заходи з відпрацювання вантажних терміналів. До цих заходів залучають кінологів.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За подвійне вбивство ...
Наступна новина: Борчиня Ірина Гусяк – краща ...

КОМЕНТАРІ