Завдяки громадянину, який зняв злочин на відео, вдалося затримати зловмисника

Завдяки громадянину, який зняв злочин на відео, вдалося затримати зловмисника

09.10.13 11:00 0 846
Упродовж години працівники патрульної служби знайшли та затримали чоловіка, який на вулиці мало не до смерті забив безхатченка. Зловмисник навіть не підозрював, що в цей час мешканець дев’ятого поверху викликав міліцію та зняв на відеокамеру весь процес злочину.

Повідомлення про побиття чоловіка в одному зі спальних районів м.Херсона надійшло до міліції близько 13.00 години. На місце одразу ж направили патрульний автомобіль. Двоє працівників батальйону патрульної служби побачили чоловіка, який лежав на асфальті без свідомості, на тілі були численні ушкодження. Міліціонери негайно викликали “швидку”.

В цей час з під’їзду вийшов чоловік і направився до правоохоронців. Він сказав, що бачив зловмисника і відзняв на відеокамеру, як той бив безхатченка. Очевидець показав відео міліціонерам, завдяки чому патрульні побачили зовнішність зловмисника. Заявник показав, у яку сторону побіг невідомий і міліціонери стали відпрацьовувати район.

Біля одного з будинків патрульні помітили зловмисника. Щойно він побачив міліціонерів, став тікати. Його наздогнали і доставили до райвідділу.

- Це один з випадків, коли пильність та небайдужість громадянина дозволила нам у максимально короткий термін знайти і затримати зловмисника, - повідомив I заступник начальника Суворовського райвідділу міліції Микола Вербицький.

Затриманий пояснив, що терміново потребував грошей. Жертвою обрав безхатченка, тому що той не міг чинити опору. Зловмисником виявився неодноразово судимий 30-річний херсонець. Він не має постійного місця проживання та зловживає спиртним.

Наразі чоловік заарештований і знаходиться в СІЗО. Порушене кримінальне провадження за ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України “Умисне тяжке тілесне ушкодження”. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Потерпілий вижив. Він з численними ушкодженнями перебуває у медичному закладі, де на нього чекає тривалий курс лікування.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Віктор Шемчук отримав ...
Наступна новина: У Росії визнали винним у ...

КОМЕНТАРІ