У Росії знову заборонили низку вин і коньяків із Грузії

У Росії знову заборонили низку вин і коньяків із Грузії

09.10.13 08:01 0 805
Федеральна служба нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини Росії заявила що відмовила в доступові на російський ринок 28 найменуванням вин і коньяків семи виробників із Грузії. Як мовиться в заяві Росспоживнагляду без подальшої конкретизації, ці вироби «не відповідають гігієнічним нормативам». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Іще 576 найменувань алкоголю й мінеральної води 48 виробників із Грузії експертизу пройшли, мовиться в повідомленні.

Водночас Росспоживнагляд заявив, що, «як і раніше, залишається стабільною» якість продукції, що постачається до Росії з Абхазії, сепаратистського регіону Грузії, який Росія вважає за «незалежну державу».

Росспоживнагляд уже багато разів блокував імпорт до Росії продукції з тих країн, із якими в Росії виникали напружені відносини. Зокрема, алкоголь і мінеральні води з Грузії були заборонені в Росії від 2006 року, вони повернулися на російський ринок лише цього року. Схожих заборон на молочну, м’ясну чи кондитерську продукцію не раз зазнавала Україна. Серед останніх таких кроків – оголошена вчора заборона імпорту до Росії молочних виробів із Литви чи зупинка постачання вин із Молдови минулого місяця.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ