У Росії визнали винним у «Болотній справі» опозиціонера Косенка

У Росії визнали винним у «Болотній справі» опозиціонера Косенка

09.10.13 11:01 0 889
Суд у Москві визнав учасника демонстрації опозиції на Болотній площі столиці Росії у травні минулого року Михайла Косенка винним в участі в масових заворушеннях і застосуванні насильства до представника влади і призначив йому примусове психіатричне лікування через те, що він юридично визнаний неправочинним. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Косенко своєї вини не визнав.

При цьому боєць спецзагону поліції, якого, за версією слідства, бив Косенко, не впізнав у ньому нападника.

Захист Косенка просив визнати його не винним, а також наполягав, що він не становить небезпеки для суспільства з його діагнозом млявої шизофренії, який йому поставили після травми голови, зазнаної під час служби в армії.

На початку року суд уже визнавав його небезпечним для суспільства через його хворобу і через це не відпустив на похорони матері.

Правозахисники теж закликали зняти з Косенка звинувачення і не направляти його на примусове лікування, а також називали його в’язнем сумління.

У так званій «Болотній справі» нині судять іще понад десять людей, справи ще понад десяти далі розслідують. Справа стосується подій на Болотній площі в Москві 6 травня 2012 року, напередодні інавгурації Володимира Путіна на третій термін на посаді президента Росії. Тоді масова опозиційна демонстрація переросла в сутички з поліцією. Понад 400 людей тоді затримали; близько 30 осіб звинуватили в закликах до масових заворушень і застосуванні насильства до представників влади. Опозиція називає цю справу сфабрикованою за політичними мотивами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ