МВФ поліпшив прогноз зростання економіки в Україні на цей рік, погіршив у світі

МВФ поліпшив прогноз зростання економіки в Україні на цей рік, погіршив у світі

09.10.13 08:02 0 929
В Україні, яка з середини минулого року перебуває у стані рецесії, економічне зростання цього року буде на рівні 0,4 відсотка, прогнозує Міжнародний валютний фонд в оприлюдненому черговому Огляді світової економіки (World Economic Outlook). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Це зростання стримуватимуть слабкий експорт, політична непевність і суворі валютні обмеження, запроваджені задля захисту курсу національної валюти, який перебуває під тиском, мовиться у звіті.

У попередньому такому звіті півроку тому, у квітні, МВФ прогнозував для України зростання економіки на нинішній рік на нульовому рівні.

Водночас наступного року зростання валового внутрішнього продукту прогнозується тепер на рівні 1,5 відсотка; попередній же звіт передбачав, що це зростання складе 2,8 відсотка.

Інфляція споживчих цін цього року прогнозується в новому звіті на нульовому рівні, наступного ж року – в 1,9 відсотка. У квітні, для порівняння, передбачали на цей рік інфляцію в 0,5 відсотка, на наступний у 4,7 відсотка.

Іще один із показників прогнозу – дефіцит поточного рахунку – за даними нинішнього звіту, має скласти –7,3 відсотка цього року й –7,4 відсотка наступного. Півроку тому дефіцит поточного рахунку прогнозували в –7,9 відсотка 2013 року і –7,8 відсотка у 2014-му.

Пересічно ж у світі МВФ скоротив свій прогноз зростання економіки до 2,9 відсотка цього року і 3,6 відсотка в наступному. Попередній загальносвітовий прогноз, який востаннє оновлювали в липні, передбачав цьогорічне зростання у 3,1 відсотка і в 3,8 наступного року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ