Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області пройшов семінар з керівниками хімічно небезпечних об’єктів

Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області пройшов семінар з керівниками хімічно небезпечних об’єктів

09.10.13 13:00 0 1107
4 жовтня в приміщенні кризового центру Управління ДСНС України в області пройшов семінар з керівниками хімічно небезпечних об’єктів Івано-Франківщини з питань організації та планування заходів щодо захисту персоналу і населення у разі виникнення чи загрози виникнення надзвичайної ситуації. В роботі семінару взяли участь фахівці Управління ДСНС в області, Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА.

На території Івано-Франківської області функціонує 15 хімічно небезпечних об’єктів, на яких використовуються такі небезпечні хімічні речовини, як хлор, аміак, оксиди етилену, вінілхлорид. І тому важливим питанням є забезпечення техногенної безпеки цих об’єктів.

Під час роботи семінару його учасники розглянули ряд основних питань, зокрема, питання забезпечення працівників об’єктів засобами індивідуального захисту, прогнозування наслідків виливу (викиду) небезпечних хімічних речовин, ліквідації наслідків хімічних аварій, облаштування систем виявлення та оповіщення про надзвичайні ситуації. Також до присутніх було доведено вимоги керівних документів, що безпосередньо стосуються забезпечення техногенної безпеки хімічно небезпечних об’єктів.

Учасники семінару також обговорили проблемні питання у сфері техногенної безпеки та обмінялися досвідом роботи щодо впровадження сучасних розробок у сфері цивільного захисту. Так, зокрема, представник ТОВ «Карпатнафтохім» Зеновій Джуган ознайомив присутніх з сучасною автоматизованою системою виявлення надзвичайної ситуації та оповіщення працівників і населення про її виникнення, яка функціонує на підприємстві.

Підсумовуючи роботу семінару начальник відділу організації заходів цивільного захисту Управління ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Олександр Мацарін звернув особливу увагу керівників хімічно небезпечних об’єктів області на важливість вжиття всіх необхідних заходів щодо забезпечення техногенної безпеки об’єктів.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові заклали перший ...
Наступна новина: ДПІ у Чернівцях: Боржники ...

КОМЕНТАРІ