У Львові презентували фільм "Історія однієї криївки"

У Львові презентували фільм "Історія однієї криївки"

09.10.13 13:14 0 2186
8 жовтня 2013 року у Львівській міській раді відбулася прес-конференція з нагоди презентації документально-художнього фільму "Історія однієї криївки". У заході взяв участь депутат Львівської міськради свободівець Тарас Семущак та голова громадської організації "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять", автор ідеї фільму, режисер Любомир Горбач.

Як повідомив Любомир Горбач, фільм присвячений національно-визвольній боротьбі українського народу у 40–50 років XX століття. "Історія однієї криївки" – це відеоробота, побудована на історичному матеріялі. Це документальна розповідь про боротьбу повстанців, подана у художньому стилі. У фільмі гармонійно переплітаються художня розповідь про життя повстанців, реконструкція боїв, кадри кінохроніки та розповідь сучасного історика про тогочасні події. Для зйомок були задіяні актори Національного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької та Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки. Фільмування тривало майже два роки. Тривалість роботи – 71 хв.

Б'юджет фільму доволі скромний. Долучилась до фінансування і Львівська міська рада. У 2011 році на створення стрічки з міського б'юджету виділили 49 тисяч гривень, а у 2012 році – 35 тисяч гривень. Втім, через постійні затримки у скарбниці, отримати всі кошти творці фільму так і не змогли. Значну допомогу надали меценати: Андрій Гудзуватий і Степан Троян", – зазначив Любомир Горбач.

Депутат Львівської міської ради свободівець Тарас Семущак зауважив, що, на жаль, наша держава дуже мало коштів виділяє на кіно, а фільми про УПА взагалі фінансово не підтримує. "Це парадокс, українська держава, символами якої є тризуб і синьо-жовтий прапор, не підтримує фільми, в яких зображено героїчну боротьбу за Незалежність. Проте, я радію, що багато людей після перегляду фільму "Історія однієї криївки" дізнаються правдиву історію про УПА", – заявив Тарас Семущак.

Окрім цього, депутат також повідомив, що цього року комісія культури промоції, ЗМІ та туризму через низку причин не змогла виділити кошти на фінансування українських фільмів. "Кіноіндустрія має виховувати молоде покоління. Можливо, у хлопців і дівчат, які подивляться "Криївку", виникне бажання дізнатись більше правди про українських повстанців, і у їхніх душах зародяться паростки, які згодом дадуть хороші результати", – резюмував свободівець.

Нагадаємо, прем'єрний показ фільму "Історія однієї криївки" відбудеться у Львові 11 жовтня 2013 року о 19:00 в Кінопалаці ім. Олександра Довженка.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"

Читайте також: Детские фильмы смотреть онлайн в хорошем качестве бесплатно.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДПІ у Чернівцях: 842 ...
Наступна новина: 11 жовтня 2013 року о 11 ...

КОМЕНТАРІ