У Львівській області свободівці вшанували пам'ять жителів спаленого села Іваньки

У Львівській області свободівці вшанували пам'ять жителів спаленого села Іваньки

09.10.13 13:35 0 1445
6 жовтня 2013 року на місці колишнього села Іваньки на Сокальщині відбулися поминальні заходи біля братської могили воїнів УПА та каплиці, збудованої в пам'ять про спалене совєцькими військами село. Урочистості відбулися за активного сприяння сокальських свободівців. На заході були присутні очільник Сокальської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ігор Петренко, голова фракції в Сокальській районній раді Тарас Стародуб, депутати–свободівці райради, депутат Львівської обласної ради Володимир Тістик, заступник голови Жовківської районної ради від ВО "Свобода" Богдан Юрдига.

Цей захід відвідало чимало людей із навколишніх сіл, які ще зберігають пам'ять про страшну трагедію спаленого села. Урочистості розпочалися службою Божою, промовами священиків, потім відбувся урочистий концерт місцевих народних колективів. Ініціятором будівництва та фундатором каплиці став колишній мешканець села Іваньки Степан Івасейко.

"Важко уявити собі людину, яка не пам'ятає звідки вона, як її звуть, не знає свого коріння. Чи буде ця людина добре почуватися в суспільстві? Так само і нація, коли вона не знає своєї історії, то не зможе процвітати, а лише занепадатиме. Без історії, без пам'яті про минуле ми не матимемо майбутнього", – заявив у своєму виступі свободівець Богдан Юрдига.

Виступаючи перед присутніми, голова фракції ВО "Свобода" у Сокальській районній раді Тарас Стародуб провів історичні паралелі між роками визвольних змагань та сьогоденням. "На жаль, методи боротьби ворогів із націоналістами не змінилися. Це – брехня, залякування, гоніння. Найголовніше завдання окупаційної влади є вбити кіл зневіри у наші сили. Вони хочуть зробити з українців рабів, щоб ми були лишень прислугами у їхніх маєтках. У молодих повстанців не було практично нічого, крім зброї, ідеї та чину, завдяки яким вони боролися та віддавали свої життя задля нас із вами. І не для того, щоб наші руки були опущені, а задля остаточного довершення спільної справи. Ми повинні зберігати цю пам'ять, поминати тих, хто віддав життя за Україну, і віддати належну шану людям, яким вдалося вижити у тій кривавій борні, а поза тим – працювати далі для процвітання нашої держави", – підсумував Тарас Стародуб.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Роман Навроцький: ...

КОМЕНТАРІ