Роман Навроцький: "Українці повинні мати доступне житло та якісні умови проживання"

Роман Навроцький: "Українці повинні мати доступне житло та якісні умови проживання"

09.10.13 13:40 0 1130
Влада в Україні повинна працювати над тим, щоб забезпечити доступне житло громадянам країни. Адже придбати будинок чи квартиру для більшості українців, які заробляють гроші у своїй державі – майже нереально. За даними експертів, Україна займає десяте місце у світі за зростанням цін на житло, зокрема, за останній рік його вартість підвищилася на 10,9%. За цим показником Україна випередила навіть Сполучені Штати Америки, хоча рівень заробітних плат громадян цих двох держав не до порівняння.

Нині українці через нестачу коштів усе частіше беруть позику в банках, але кредити на житло, може отримати далеко не кожен бажаючий, через низький рівень доходу. Єдиний вихід для тих, хто не в змозі купити квартиру чи будинок – орендувати оселю. Та на це також потрібно мати немалі кошти, адже ціна на оренду житла зростає ще швидшими темпами: за підрахунками аналітиків, з початку року вартість оренди квартири в Україні збільшилася в середньому на 30%. Як бачимо, забезпечити собі дах над головою, для українців стає дедалі важче, ціни помітно зростають, а зарплати якщо й підвищують, то на мізер. Людям нічого не залишається, як віддавати половину або й більшу частину доходів за плату найманого житла, або їхати закордон і заробляти там на власний дім. От і маємо результат: Україна посідає перше місце в Європі за кількістю заробітчан.

Варто зауважити, що ціну на будинки в Україні підвищують попри те, що в нашій державі більше 60% житла – екологічно небезпечне. До такого висновку дійшла Українська федерація роботодавців охорони здоров'я. Зокрема, експерти наголошують на будматеріалах, що шкідливо впливають на здоров'я людини, а саме у будинках виявляють формальдегід, фенол, солі важких металів. І хоча забудовники, аби захистити себе, запевняють, що будматеріали, які вони використовують, відповідають усім санітарними нормам, дослідна комісія з цим не погоджується. Тоді чому влада дивиться на це крізь пальці і постійно піднімає вартість "квадратних метрів"? Схоже, проблему екологічно небезпечного житла в країні або не збираються вирішувати, або це затягнеться на дуже довго.

На мою думку, в Україні потрібна реформа, спрямована на забезпечення якісного і доступного житла громадянам. А про підвищення вартості житлових приміщень в нашій державі можна говорити тільки тоді, коли зростуть зарплати, рівень життя громадян, і коли покращиться якість надання комунальних послуг. Ми повинні вимагати, щоб діюча влада зупинила стрімке зростання вартості на будинки і дала можливість кожному українцю забезпечити свою сім'ю теплою й затишною оселею.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Миколаївському районі на ...

КОМЕНТАРІ