ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області: Парламент підтримав пропозиції Міндоходів щодо спрощення умов ведення бізнесу в Україні

ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області: Парламент підтримав пропозиції Міндоходів щодо спрощення умов ведення бізнесу в Україні

09.10.13 12:31 0 1054
Верховна Рада України підтримала низку пропозицій Міндоходів, що полегшують умови ведення бізнесу в Україні. Відповідний законопроект №2054а “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків” був прийнятий 08.10.2013р. у першому читанні.
Так, свідоцтво платника ПДВ вже з початку наступного року може замінитися випискою з відкритого реєстру, до якого всі платники матимуть вільний і безкоштовний доступ. Відразу після реєстрації дані про платника ПДВ будуть оприлюднюватися на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України. Підприємці зможуть замовляти, отримувати та надавати державним органам і контрагентам потрібні виписки в електронному вигляді.
Певні спрощення передбачені і для інших категорій платників. Так, кожен підприємець, який не сплачує ПДВ, отримає право бути платником єдиного податку відразу після реєстрації. Обов’язок платника повідомляти контролюючі органи про зміни у своїх даних буде скасовано – державні установи самостійно братимуть потрібні відомості в Єдиному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.
Банки повідомлятимуть органи доходів і зборів про відкриття рахунків платників протягом одного дня, а не трьох, як зараз. У такий же термін Міністерство братиме рахунки на облік.
Підприємцям також буде надана можливість повідомляти про всі об’єкти оподаткування за місцем основної реєстрації, а не за місцем знаходження кожного з них, як це передбачене діючим законодавством.
За оцінками фахівців Міндоходів, ці та інші передбачені законопроектом інновації спрямовані на полегшення умов для ведення бізнесу в Україні, подальшу дерегуляцію підприємницької діяльності, спрощення формальних процедур для започаткування бізнесу.


Прес-служба ГУ Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ