Гості Чернівців до Дня міста залишили в бюджеті 91 тис. грн. туристичного збору

Гості Чернівців до Дня міста залишили в бюджеті 91 тис. грн. туристичного збору

09.10.13 13:33 0 1055
Цьогоріч туристичний збір поповнив місцеву скарбницю на 91,0 тис.грн., це на 9,0 тис. гривень більше, ніж торік. На сьогодні в Чернівцях обліковується 34 платники туристичного збору (із них 12 - юридичних осіб та 22 приватних підприємці), які справляють туристичний збір за надання послуг, пов'язаних з тимчасовим проживанням.

Нараховані суми збору в повному обсязі надійшли до місцевої скарбниці. Наразі у Чернівцях налічується 26 готелів (готельно-ресторанних, оздоровчих комплексів, тощо), які надають послуги з тимчасового проживання (ночівлі).

Нещодавно у нашому місті відбулося урочисте відкриття нового готельного комплексу “AllureInn”, що безперечно позитивно вплине на надходження туристичного збору до бюджету.

Ставка збору складає всього 1 відсоток вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість) і до вартості не включаються харчування та інші послуги, але туристичний збір - своєрідний індикатор розвитку туризму. Тому, хочеться сподіватись, що залишивши символічну суму збору в місцевому кошику, гості нашого міста обов'язково повернуться до нього, щоб продовжити відкривати для себе прекрасну архітектуру, європейську культуру та гостинність чернівчан, і надходження туристичного збору лише зростатимуть.


Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: ГУ Міндоходів в ...
Наступна новина: На вимогу Олега Тягнибока ...

КОМЕНТАРІ