ДПІ у Чернівцях: Боржники повернули бюджету 24,4 млн. грн.

ДПІ у Чернівцях: Боржники повернули бюджету 24,4 млн. грн.

09.10.13 13:04 0 1055

З початку року чернівецькі міндоходівці забезпечили повернення податкового боргу до зведеного бюджету на суму 24,4 млн. грн. (в т.ч. до державного - 16,8 млн. грн., до місцевого - 7,6 млн. грн.).

До тих платників, які зволікають зі платою, що призводить лише до зростання сум боргу, державна податкова інспекція у м. Чернівцях має у своєму арсеналі чимало методів, які допомагають повернути борги державі. Так, По 34 підприємствах - боржниках ініційовано процедури стягнення коштів з розрахункових рахунків в банківських установах у відповідності до 95 ст. Податкового Кодексу, направлено 456 інкасових вимог на стягнення коштів, по всіх боржниках зареєстровано акти опису майнових активів у податкову заставу, направлено листи у виконавчі служби щодо активізації реалізації описаних активів. У щоденному режимі виставляються інкасові вимоги за рішеннями суду. Направлено 23 позови до суду щодо звернення стягнення на кошти та інше майно боржників через виконавчу службу. Ініційовано 92 звернення до виконавчої служби з метою тимчасової заборони виїзду боржників за кордон.

Разом з тим, податківці завжди готові до діалогу з кожним платником податків, який прагне вирватися з боргових пут. Ефективним методом недопущення накопичення податкового боргу є розстрочка. Цьогоріч 10 чернівецьких підприємств упередили ріст податкового боргу шляхом розстрочення грошових зобов'язань на загальну суму 6,5 млн. грн.

Нагадуємо платникам податків, що розстрочення податкового боргу не лише дає можливість уникнути нарахування штрафних санкцій та пені, але й перенести та розподілити строки сплати грошових зобов'язань до кінця бюджетного року.

А тим керівникам підприємств, які мають заборгованість перед державою, варто пам'ятати, що вони перебувають під особливим контролем фахівців Державної податкової інспекції у м. Чернівцях.


Інформаційно - комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ