Ігор Сабій: «Влада відпрацьовує сценарій президентської кампанії, намагаючись зривати зустрічі з депутатами-опозиціонерами»

Ігор Сабій: «Влада відпрацьовує сценарій президентської кампанії, намагаючись зривати зустрічі з депутатами-опозиціонерами»

09.10.13 13:15 0 1120
Намагання «тітушок», так званих новоявлених «спортсменів-філологів» неодноразово зірвати зустрічі Ірини Фаріон, инших депутатів-свободівців із громадами із застосуванням грубої фізичної сили за цілковитої бездіяльности міліції є свідченням підготовки до президентських виборів. «Регіонали» гадають, що саме за таким сценарієм відбуватимуться усі зустрічі кандидатів у президенти від опозиції. Але ми, як давали їм відкоша, так робитимемо це і надалі. Про це 9 жовтня 2013 року, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, заявив народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Сабій.

Під час виступу націоналіст нагадав, що 23 вересня в Кам’янці-Подільському на Хмельниччині відбувалася презентація книги відомого мовознавця, народного депутата України Ірини Фаріон «Мовна норма: знищення, пошук, віднова». Свободівець наголосив, що це було представлення наукової роботи, зустріч із викладачами, студентською молоддю, де не було жодної політики.

«Але влада спробувала розіграти сценарій провокації зі зриву зустрічі, подібно до тих, що відбувалися під час аналогічних заходів у Херсоні, Донецьку, Одесі, Києві. І саме Партія регіонів та її прислужники перетворили захід у Кам’янці-Подільському в політичне протистояння», – зауважив Ігор Сабій.

Депутат нагадав, що під час проведення презентації до переповненої зали Кам’янець-Подільського міського будинку культури намагалися прорватися близько 80-ти осіб спортивної статури – випускників і вихованців місцевих шкіл єдиноборств. Ці особи пояснювали свої протиправні дії тим, що у них… є запитання до Ірини Фаріон.

«Бачимо, що в Україні нині формується нова течія – це такі собі новоявлені «спортсмени-філологи». Можливо, це не викликало би щонайменше подиву, якби перед тим цих же спортсменів не було помічено під час зриву зустрічей инших народних депутатів-опозиціонерів із міською громадою. Якби їх не було помічено під час спроби перешкодити акції протесту 29 березня проти закриття шкіл, лікарень і проти безчинств Укравтодору на українських дорогах біля Хмельницької обласної державної адміністрації», – зазначив Ігор Сабій.

Націоналіст також поінформував, що під час безчинств у Кам’янці-Подільському в керуванні «спортсменами-філологами» та в намаганні зірвати захід брали участь: депутат місцевої райради від Партії регіонів, радник міського голови Сергій Кротік, керівник громадської ради при міському виконавчому комітеті, колишній комуніст Олег Гільовський, директор приватного ліцею «Антей» Інна Блажевич, тренер із кік-боксу, директор міської ДСЮШ №2, член так званих «Молодих регіонів» Анатолій Лобатюк, директор ЗОШ №6 Тетяна Остафійчук, радник міського голови Надія Пісковська, директор «Спецкомунтрансу» Сергій Гжебовський, керманич відділу молоді та спорту міськвиконкому Юрій Козлов, керівник місцевої федерації Теквондо Сергій Чайка.

«Була спроба проникнути в зал – виламано двері, застосовано сльозогінний газ, але завдяки злагодженим діям свободівців провокаторам не вдалося зірвати цю зустріч. Примітно, що міліція взагалі без діяла – правоохоронці були не готові до протистояння «тітушкам». Тільки після того, як нападники побили заступника начальника обласного управління громадської безпеки Олександра Кушніра, було додатково викликано близько 50-ти міліціянтів.

Вважаємо такі дії підготовкою до президентських виборів – «регіонали» гадають, що так відбуватимуться всі зустрічі кандидатів у президенти від опозиції. Але будьте певні: ми не допустимо такого сценарію. Саме так, як ми дали відкоша провокаторам у Кам’янці-Подільському, ми робитимемо це і надалі.

Окрім цього, вимагаю від міністра внутрішніх справ притягнути до відповідальности начальника міського управління міліції – особливо за те, що тиждень перед провокацією в місті відбувалися навчання з недопущення громадського протистояння. Проте, як бачимо, результатів навчань взагалі не було продемонстровано», – додав Ігор Сабій.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ