Вже близько 4 років міська рада Рівного не може надати для ознайомлення Генплан

Вже близько 4 років міська рада Рівного не може надати для ознайомлення Генплан

09.10.13 13:16 0 1055
10 вересня Жовтневий районний суд міста Луганська розгляне судовий позов проти Рівненської міської ради. Позивачем виступає Східноукраїнський центр громадських ініціатив.
Центр вимагає визнати протиправною відмову міськради Рівного надати для ознайомлення графічну частину Генерального плану обласного центру. Також правозахисники вимагають зобов’язати орган місцевого самоврядування надати копію графічної складової Генплану.
Нагадаємо, що інформаційний запит з проханням ознайомитися із головним містобудівним документом Рівного до міської ради Східноукраїнський центр громадських ініціатив направив у рамках моніторингу доступності генеральних планів міст для громадян ще у 2009 році. Уже близько 4 років триває розгляд справи у суді. Проте міська рада і досі не бажає зробити документ доступним для громадян.
Засідання відбудеться 10 жовтня о 10.30 ранку, у Жовтневому районному суді м. Луганськ: м. Луганськ, вул. Херсонська, 46. Суддя Рябуха Юрій Володимирович.
З відповідями міської ради та попередніми судовими рішеннями у справі щодо оприлюднення Генерального плану Рівного можна ознайомитися тут.
Східноукраїнський центр громадських ініціатив здійснює діяльність спрямовану на забезпечення доступності генпланів для громадян в рамках проекту «Фінальні кроки до відритих генпланів: експертна та адвокаційна підтримка дій органів влади щодо забезпечення доступності генпланів для громадян України» за підтримки Програми «Верховенство права»Міжнародного Фонду Відродження.

Контакти:
Бондар Аліна
Східноукраїнський центр громадських ініціатив
http://totalaction.org.ua/
http://www.facebook.com/totalaction.org.ua
тел. 099 932 36 73
e-mail: zahyst@gmail.com


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ігор Сабій: «Влада ...
Наступна новина: Волинь: Найбільш резонансні ...

КОМЕНТАРІ