Одещина: Підприємців КП

Одещина: Підприємців КП "Малинівський ринок" сьогодні мітингують

09.10.13 14:01 0 2707
Близько 500 підприємців КП "Малинівський ринок" провели сьогодні пікет під стінами Одеської міської ради супроти нових тарифів на оренду, які для них раптово зросли вдвічі. Підприємці роздавали Одеським депутатам звернення з проханням розібратися в конфлікті, який виник між ними та адміністрацією ринку, бо переконані, що підвищення тарифів сприятиме лише витуренню людей з базару, а сам ринок перейде з комунальної в приватну власність. На жаль, до мітингувальників не вийшов жоден депутат.
Після пікету підприємці колоною вирушили до адміністрації КП "Малиновський ринок", де зараз вимагають надати їм правові та економічні обгрунтування підняття тарифів на послуги, адже жодних попередніх обговорень з підприємцями ринку щодо запланованого зростання тарифів теж не відбувалося.
До слова, оренду за вересень підприємцям вже нарахували згідно із підвищеними тарифами, які, як вже повідомляла прес-служба ВК "НАСТУП", зросли із 25 грн. 25 коп. до майже 59 грн.
Коментуючи ситуацію голова ВК "НАСТУП" Р. Секела повіомив " Малинівський ринок - це єдиний на сьогодні комунальний ринок в Одесі. Протягом десяти останніх років усі ринки міста перейшли в приватну власність. Жодного разу влада міста Одеси не заперечувала проти витурення людей, чий заробіток та прожиття напряму залежав від роботи на цих ринках. Люди, котрі втрачали свої місця на приватизованих ринках, йшли торгувати саме на КП "Малинівський ринок", тому сьогодні, піднімаючи оренду для цих людей, адміністрація виганяє їх на вулицю, залишаючи без засобів для існування".
Нагадаємо, незаконне підвищення тарифів власниками ринків для своїх працівників відбувається в Одесі постійно. На 52 одеських ринках працює близько 70 тисяч осіб і ніхто з них не має жодних правових гарантій ведення свого бізнесу. Розслідування щодо законності виведення комунальних ринків Одеської області з комунальної власності територіальних громад в приватну ще жодного разу не були до кінця завершені. Крім того, приватизація ринків Одеси завдала величезної шкоди як для самого міста, так і для України вцілому, оскільки 90% коштів від торгівлі осідають в приватних кишенях або ж йдуть в офшори - а це прямий підрив економіки держави.

Прес-служба ВК "НАСТУП"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ