Ерік Найман: Я не розумію людей, які міняють гривні на долари

Ерік Найман: Я не розумію людей, які міняють гривні на долари

09.10.13 17:33 0 1012
Українська гривня забезпечена реальною економікою, чого не скажеш, наприклад, про американську валюту - вважає відомий фінансовий аналітик Ерік Найман. В ефірі телеканалу БТБ він зазначив, що тривала стабільність гривні зміцнює довіру громадян до неї, та радить українцям тримати заощадження саме в національній валюті.
Штучний галас доскола гривні, який підіймали російські ЗМІ, за його словами, не мав ніякого ефекту. Експерт вважає, що час, коли українці масово переводили гривні у валюту, відходить у минуле.
«Я не розумію …українців, які заробляють у гривні, потім міняють на долар, потім йдуть у магазин, знову міняють долар на гривню - втрачають один раз, втрачають два рази, ще й не заробляють процентні ставки. Але це, думаю, час вже поправляє, і вже ось 13 рік дуже показовий, що люди нарешті привчаються заробляти в національній валюті», - вважає він.
Коментуючи фінансову та політичну ситуацію в США, Найман зазначив: «…Насправді, США - банкрут. Вони тримаються тільки завдяки вірі решти світу, в тому числі, й українців у долар. А якщо віра зникає? Українська гривня забезпечена реальною економікою, ми заробляємо її. Американський долар забезпечується повітрям». Він додав, що в цій ситуації виграють ті, хто тримав гроші в гривнях, а не в доларах.

На думку економіста, заощадження в гривні та гривневі депозити дають можливість убезпечити себе від фінансових несподіванок. Він радить не просто тривати кошти у національній валюті, а й заробляти на гривневих депозитах. «Використовуйте високі депозитні ставки. При цьому не потрібно розмінюватися на дрібне. ... Я зазвичай роблю 12-ти місячний депозит. Вони найвигідніші, і від осені до осені це максимум, що ви можете отримати з гривневих депозитів - ви заробите максимум. І переживете набагато краще, ніж більшість американців, ці турбулентні часи », - вважає економіст.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Едмар: "Я - українець на ...
Наступна новина: Олег Панькевич: «Кенгірське ...

КОМЕНТАРІ