Поціновувачам ручної роботи були запропоновані вироби з дерева, бісеру, валяної шерсті, вишиванки, прикраси, сувеніри, декупаж, кераміка, гончарство, ляльки-мотанки, музичні інструменти, картини, ткацтво, мед, продукти бджільництва тощо. Особливості святкуванню додали ексклюзивні вироби з лози, авторські прикраси з міді та плавленого скла, картини з бурштина, вироби з кукурудзи (сумки, обереги, постоли, капелюхи) та березової кори.
Також, на площі Турецької криниці відбувалось справжнє свято шлунку, на якому можна було скуштувати родзинки національних кухонь. Заклади ресторанного господарства представили єврейські, молдовські, італійські, індійські, румунські, німецькі та, звісно, українські національні страви.
Традиційно на площі відбулося Свято ковалів. У рамках заходу проведено майстер – клас з техніки кування виробів та демонстрація ковальських умінь. У святі взяли участь представники ковальської майстерності з міста Чернівців, Львівської та Рівненської областей. За підтримки Чернівецької міської ради майстерня кованих виробів Андрія Хорта разом з іншими ковалями міста продовжили традицію виготовлення кованих виробів в дарунок Чернівцям. Цього року представники ковальської майстерності виготовили та подарували нашому місту металеву гойдалку, яка поповнить коло кованих виробів, що прикрашають Чернівці.
Сектор інформації та зв’язків з громадськістю
Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Участь екіпажу корвета ...
Наступна новина: У Львівській області ...