Початок осіннього призову на Прикарпатті

Початок осіннього призову на Прикарпатті

10.10.13 08:41 0 906
9 жовтня на плацу Івано-Франківського обласного військового комісаріату відбулись урочисті заходи з нагоди відправки першої команди призовників з Прикарпаття на строкову військову службу у внутрішні війська МВС України.

Перша частина юнаків в кількості 40 чоловік уже вишикувались на плацу. З нагоди початку осіннього призову 2013 року, військовослужбовці 50 полку внутрішніх військ МВС України організували для молодиків показовий виступ інструктора кінологічної групи сержанта за контрактом Дмитра Хемія та службової собаки «Дан» і військового оркестру частини, також загоном спеціального призначення було продемонстровано стрілецьке озброєння та спецзасоби, що напряму використовується для виконання службово-бойових завдань не тільки військовослужбовцями військової частини 1241, а й іншими військовими угрупуваннями внутрішніх військ МВС України. Військовий оркестр здивував плац концертом.

Перед новобранцями виступив старший товариш, солдат строкової служби Юрій Цинтелевич із настановами, який сам проходить службу у військовій частині 1241. Полковник у відставці, ветеран Віктор Омелько побажав молодим людям наснаги у ратному ділі, та щоб вони вміло навчались бойовій справі і ніколи не мали причин направляти зброю на людей.

Цьогоріч планується останній призов до Збройних сил України,- розповідає завідуючий сектором оборонної роботи апарату облдержадміністрації Валерій Іваненко,– та, щоб відслужити рік строкової служби у Внутрішніх військах просять самі призовники. Вони в майбутньому планують кар’єру, а без відмітки у військовому квитку це не дуже реально. Так що мушу сказати, що молоді люди ідуть добровільно, без примусу та самі прагнуть виконати свій конституційний обов’язок.

З Івано-Франківська на службу призивається близько 270 чоловік, з яких 134 відправляться у військові частини та з’єднання внутрішніх військ МВС України з яких їде до Миколаєва 7 чоловік та до Сімферополя - 17, ще 100 призовників направиться до Збройних Сил України та тільки 30 до Державної служби транспорту.

Фото та стаття старшого солдата за контрактом Христини Бойчук
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Челленджер Ташкент. ...
Наступна новина: "Барселона" цікавиться ...

КОМЕНТАРІ