У Львові чадним газом отруїлися 4 людини

У Львові чадним газом отруїлися 4 людини

10.10.13 12:04 0 986
8 жовтня о 20:35 у м. Львові по вул. Свєнціцького, 7 в квартирі на 1-му поверсі 2-поверхового житлового будинку отруїлися чадним газом чотири особи, з них - 2 дитини 2009 та 1996 років народження. Потерпілих в стані середньої ступені важкості доставлено в лікувальні заклади м. Львова.

З початку року на території Львівської області, внаслідок отруєння чадним газом, 16 осіб загинуло, з них 1 дитина та доставлено в лікувальні заклади з ознаками отруєння 117 осіб, з них 41 дитина.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує мешканцям Львівщини, що важливою умовою безпеки при користуванні газовими приладами є контроль за тим, чи повністю згоряє газ. При повному згорянні полум'я має голубувато-фіолетовий колір, при неповному – жовтувато-солом'яний. Неповне згоряння газу призводить до інтенсивного виділення в приміщення чадного газу, який отруйно діє на організм людини.

Особливо слід бути обережними мешканцям старих будинків, де встановлені газові колонки. Небезпеку становлять також пластикові вікна, які перешкоджають нормальному надходженню повітря до приміщень, де розміщено колонки, котли, газові плити.

Аби уберегтися від біди радимо дотримуватися таких правил:

- тримати газові прилади у чистоті та справному стані;

- систематично перевіряти тягу в димоході перед вмиканням і під час роботи газового приладу та не включати його при відсутності тяги;

- слідкувати за своєчасною, періодичною перевіркою й прочищенням димоходу та вентиляційних каналів;

- відкривати кватирку на весь час роботи газових приладів;

- не закривати решітку вентиляційного каналу;

- при несправності газового приладу відключити газ і викликати працівника газової служби.

Категорично забороняється:

- самовільно встановлювати й переносити газові прилади;

- самовільно підключати їх за допомогою гнучких шлангів та усувати несправності;

- користуватися газовими приладами дітям.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олег Тягнибок: ...

КОМЕНТАРІ