Житомирська делегація в Брюсселі взяла участь у діалозі інноваційного управління

Житомирська делегація в Брюсселі взяла участь у діалозі інноваційного управління

10.10.13 09:10 0 981
8 жовтня делегація Житомирської області продовжила роботу з обговорення у секціях комітету регіонів ЄС. У рамках регіональної політики її учасники взяли участь у діалозі інноваційного управління, позаяк сучасна модель регіонального розвитку ЄС зосереджена на основних векторах, спрямованих на економічне вирівнювання депресивних територій, підвищення конкурентоспроможності аграрного сектору територій та зміцнення соціального виміру, у тому числі посилення політики зайнятості та міжтериторіальної співпраці. З цією метою обговорювалась і роль Комітету регіонів ЄС у просуванні ідеї збільшення кошторису європейських структурних фондів з метою протидії економічним кризам.

Під час зустрічі житомирська делегація у Комітеті регіонів ЄС особливу увагу приділила міжлюдським контактам з метою використання європейського досвіду для підготовки стратегічних програм соціально-економічного розвитку Житомирської області. Робота спрямована на більш широке долучення до європейських програм і проектів у таких галузях, як транспорт, сільське господарство, довкілля, зайнятість, освіта, культура.

Між тим, на території Житомирської області діє ряд проектів, серед яких, зокрема, місцеве самоврядування, орієнтоване на громаду (5 проектів терміном на три 3 роки у 8 районах) та Європейський фонд «Енергоефективність і енергозбереження».

Відбулася співбесіда щодо співробітництва Житомирської області з Комітетом регіонів ЄС, зокрема у частині проведення тематичних презентацій. Такі презентації мають на меті пошук і формування ефективних шляхів до міжрегіонального зближення. Комітет наголосив на найважливіших ініціативах на період до 2020 року. Це, по-перше, креативний розвиток, по-друге, - сталий розвиток і, по третє, - всебічний розвиток.

На часі актуальним напрямом співпраці є запозичення найкращих моделей розвитку ЄС для економічного вирівнювання районів Житомирської області, надання соціальних гарантій та формування нових робочих місць.

На другу половину сьогоднішнього дня у голови житомирської делегації Олександра Никитюка заплановано зустріч із президентом Комітету регіонів ЄС Хенде Боцаті.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Брунеї відкрився саміт ...
Наступна новина: На Волині затримали ...

КОМЕНТАРІ